Şair Bakiler: 'Öz Türkçe'den Uzak Durun'

Bağcılar'da düzenlenen "Okur-Yazar Buluşması"na katılan yazar ve şair Yavuz Bülent Bakiler, "Sakın arılaşma adına öz Türkçe yoluna sapmayın" dedi.

Şair Bakiler: 'Öz Türkçe'den Uzak Durun'
Bağcılar Zeynep Bedia Kılıçlıoğlu İlköğretim Okulu tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Okur-Yazar Buluşması 'na katılan yazar-şair Yavuz Bülent Bakiler, öğrencilere kendi hayatından kesitler anlattı. Dil konusundaki çalışmaları ile de tanınan Bakiler, öğrencilere dillerini geliştirmeleri için çok okumaları tavsiyesinde bulundu. Konuşmasının ilk bölümünde kendi düşüncelerini aktaran yazar, ikinci bölümde ise öğrencilerin sorularını cevapladı.

Öğrencilik yıllarında konuşmaktan korkan bir genç olduğunu anlatan Bakiler, Namık Kemal'in 'Bir insanın zekası bildiği kelime sayısı ile eş orantılıdır 'sözünü okuyunca eksiğini fark ettiğini ve okuyarak toplum önünde rahat konuşma yeteneği kazandığını ifade etti. 'Avrupa'da okullarda verilen eğitimlerde 71 bin kelime kullanılıyor, bizde ise 6-7 bin kelime ile yetiniliyor 'diyen Bakiler, 'Bu kadar az sayıda kelime bilgisi ile başarılı olabilmemiz çok zor. Başarı dilimizi zenginleştirmemize bağlıdır. Eğerpek çok alanda başarılı bir ülke olmak istiyorsak, dilimizi çok zengin bir dünya haline getirmemiz gerekiyor 'diye konuştu

Dilimizde yer alan her kelimenin kökenine bakılmasızın Türkçe kabul edilmesi gerektiğini belirten Yavuz Bülent Bakiler, dilde arılaşma adına devreye sokulan öz Türkçe'nin dilimizi yoksullaştırdığını söyleyerek, 'Sakın arılaşma adına öz Türkçe yoluna sapmayın 'dedi

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da, Okur-Yazar Buluşmaları kapsamında Bağcılar'daki gençlerin ünlü yazarlarla bir araya gelmesinin önemli olduğunu belirtti. Çağırıcı, 'Yavuz Bülent Bakiler'i ilçemizde misafir etmekten memnunuz 'dedi.
Kaynak: İHA