Doç. Dr. Mustafa Karataş Samsunlulara Konuştu

İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Karataş, “Aile konusunda, evdeki huzur konusunda ölçümüz izlediğimiz diziler olmayacaktır. Bizim ölçümüz falanca sanatçı, artist olmayacaktır. Bizim ölçümüz aile konusunda Hazreti Peygamber'in evi olacaktır” dedi.

Samsun'da, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. Mustafa Karataş'ın konuşmacı olarak katıldığı programda davetliler spor salonuna sığmadı. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Karataş, İlkadım Belediyesi tarafından düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katıldı. Konferans öncesinde Dolunay İlahi Grubu tarafından ilahilerden oluşun mini bir konser verilirken, hafız Nuğman Demirbaş Kur'an-ı Kerim okudu.

Zor günleri aştıklarını ve bundan sonra sosyal faaliyetlerde bulunmak üzere gayret göstereceklerini belirten İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, 'İlkadım Belediyesi, göreve geldiğimiz 2009 yılındaki sıkıntılı dönemleri geride bıraktı. Bundan sonraki süreçte sizlere hizmet sunma, sosyal faaliyetlerde bulunmak noktasında elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğiz. Sizlerin gücünü hissettiğimiz müddetçe bu heyecanımız daha da artacak. Burada hanım kardeşlerimizin fazla olması beni gururlandırdı. Hanımlarımız ülkemizin temel taşları, onların sayesinde ülkemiz geleceğe taşınacak ' diye konuştu.Konuşmasında Türk insanının imanına değinen Doç. Dr. Mustafa Karataş, 'Bizim insanımızın imanı çok güçlü. Ne kadar üstünü kapatsalar bizim insanımızdaki iman dünyanın her tarafından görülüyor. Bunu yıllarca baskı altına alsalar sonunda yine iman galip oluyor. Allah bu milleti özünden ayırmasın inşallah ' şeklinde konuştu.Bir anektodu aktaran Doç. Dr. Mustafa Karataş, 'Bu milletin sarhoşunda bile iman var ' ifadesini kullandı.

Doç. Dr. Karataş sözlerini şöyle sürdürdü: 'Aile konusunda, evdeki huzur konusunda ölçümüz izlediğimiz diziler olmayacaktır. Bizim ölçümüz falanca sanatçı, artist olmayacaktır. Bizim ölçümüz aile konusunda Hazreti Peygamber'in evi olacaktır. Onun evine bakarsak evimize huzur gelir. Başka evlere bakarsak özentiye, komplekse gireriz. Her gün evde kavga etmeye başlar, evimizi, eşimizi beğenmemeye başlarız. Halbuki Allah bizi birbirimize emanet etmiş. Peygamber efendimize bakacağız. Rehberimiz, önderimiz Hazreti Muhammed'dir. '
Kaynak: İHA