Bugiad, Başarıyı Ödüllendirdi

Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Yılın En’leri Ödül Töreni" Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın da katıldığı törende 'Yılın İşadamı, Yılın İşkadını, Yılın Kobisi, Yılın Girişimcisi, Bursa 'nın Tanıtımına Katkı Ödülü, Tarihe ve Kültüre Hizmet Ödülü, Eğitime Katkı Ödülü, BUGİAD Komite Ödülü, Vefa Ödülü ve Özel Ödül ' kategorisi olmak üzere 10 ayrı alanda ödül verildi. 'Vefa Ödülü' sırasında duygulu anlar yaşandı.

BUGİAD Başkanı Ali Fuat Er ödül töreninde yaptığı konuşmada ülkesi ve şehri için hayalleri olan ve idealleri için çalışmayı vazife kabul eden 11 iş adamının kurduğu BUGİAD'ın, 900 üyesiyle kentini ve ülkesinin hayallerini büyütmek için çalışmaya devam ettiğini söyledi. Kurulduğu günden bu yana kardeşlik, paylaşım, birlik ve beraberlik ekseninde çalışan BUGİAD 'ın 19 yaşında olduğunu ifade eden Başkan Er şunları söyledi: 'Dünyanın krizlerle mücadele ettiği bu dönemde Türkiye 'nin içinde bulunduğu istikrar ortamı, Türkiye 'yi ve Türk işadamlarını, markalarını daha kuvvetli saygın ve kuvvetli bir konuma taşıdı. Zaman daha atak, daha hızlı, daha azimli olarak tüm dünyayı harman etme zamanıdır. Gelişmiş ülkelerin bıraktığı pazarlarda söz sahibi olma zamanıdır. Bugün ekonomileri küçük, ama gelecek vaat eden ülkelerde yarının dev markaları olma zamanıdır. Bunun için de ihtiyacımız olan tek şey daha çok çalışmaktır. 2023 yılında 500 milyar dolar ihracat yapan, dış ticaret dengesini de sağlayan, kişi başı 25 bin dolar gelire sahip Türkiye hedefleniyor. Barış ve huzur içinde yaşayan, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birine sahip, ama aynı zamanda en iyi demokratik sistemi de işleten, geleceğe daha fazla ümitle bakan tüm dünya ile barışık Türkiye görmek istiyoruz. Bu Türkiye, bizlerin eseri olacaktır. İhtiyacımız olan tek şey çok çalışmaktır. '

'YENİ ANAYASA İÇİN TÜRKİYE 'NİN KAYBEDECEK ZAMANI YOK”

Türkiye 'nin en öncelikli konusunun yeni anayasa olduğuna dikkat çeken BUGİAD Başkanı Er, “İktidarı ve muhalefetiyle toplumun bütün kesimlerini temsil edebilme kabiliyetine sahip yeni meclisimiz, bu anayasayı yapabilecek güçtedir. Bugün yaşadığımız ve ülkemizi meşgul eden her kriz, aslında anayasadaki boşluklardan ve bu boşlukların sebep olduğu yorum farklılıklarından kaynaklanmaktadır. Unutmamalıyız ki, artık Türkiye 'nin kaybedecek zamanı yok. Dünyaya örnek olacak bir anayasayı ülke ve millet olarak hak ediyoruz. Yeni anayasa, şüphesiz cumhuriyetin 100. yılı hedefine varma sürecinde de elimizi güçlendirecek ' dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput da BUGİAD 'ı Bursa ve Türkiye için yaptığı çalışmalarıyla takdir ettiğini belirterek, “Ülkemizin 2023 hedefine giden yolda tüm 75 milyon insanımızın olduğu gibi bu insanların akıttığı her damla terin tarih önünde Allah katında önemli bir yeri var. Günümüz dünyasında güçlü haklı sayılıyor. Biz sadece kendimiz için yaşayan, Türkiye için yaşayan, bölgemiz için yaşayan anlayış içinde değiliz. Yeryüzünün her sahasında değerlerimizi, ilkelerimizi ve güzelliklerimizi anlatmak için çalışıyoruz. BUGİAD 'ı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Elbette, marifet iltifata tabidir” diye konuştu.


ÖDÜL ALANLAR

Gecede eğitime katkı ödülünü Bursa Orhangazi Üniversitesi'ni şehre kazandıran Uludağ Kültür ve Eğitim Vakfı adına Mütevelli Heyeti Başkanı Hilmi Gülcemal, ödülünü Bakan Yıldız'ın elinden aldı. 'Yılın işadamı ödülü'nü Matlı Grup Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı aldı. Matlı'ya ödülünü BUGİAD Başkanı Ali Fuar Er ve Matlı'nın kardeşi AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı birlikte verdi. BUGİAD Özel ödülü'nü Ergun Kağıtçıbaşı alırken, Yılın Girişimcisi Ödülünü Çiçek ızgara ortaklarından Metin Sırt aldı. Ödülünü AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin'in elinden alan Sırt, 'Annem vefat ettiğinde BUGİAD yönetimi ve hiç tanımadığım insanlar acılarımı paylaştı. Bu ödül annem için alıyorum ' dedi. Bursa'nın tanıtımına katkı ödülü 'Bursa Mutfağı' kitabının yazarı Ömür Akkor'a verildi. Yılın Kobisi Ödülü Kardesan Deri şirketi sahiplerinden Sezgin Kartal, Korkut Çaçar ve Uğur Çaçar'a verildi. BUGİAD Komite Ödölü ise bu yıl BUGİAD Yapı Komitesi'ne verildi. Ödülü komite adına Ekrem Algül, Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk'ün elinden aldı. Yılın işkadını ödülünü ise 2006'da eşi Ahmet Şentürk'ü kaybeden Podim Zımpara Şirketi'nin sahibi Gülşen Şentürk aldı. Şentürk, 'Beni çok duygulandırdınız. Şirketimizde çalışanların yüzde 85'i kadınlardan oluşuyor. Kadınlarımıza imkan verilirse çok büyük başarılar elde edilir ' dedi. Şentürk'e ödülünü Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik verdi.

Başkan Ali Fuat Er, geceye katılan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız 'a İznik çinisinden yapılan vazo hediye etti.

BİLİM İÇİN 27 DİL ÖĞRENDİ

Tarihe ve kültüre hizmet ödülü bu sene Bursa dışına gitti. Henüz 36 yaşındayken 1960 darbesini yapanlar tarafından üniversitelerden atılan 147 akademisyenden biri olan ama yılmayan akademik çalışmalarını 1961'den itibaren Frankurtt'ta devam ettiren, bilim tarihine ait eserleri orjinal metinlerden okumak için 27 dil öğrenen Prof. Dr. Fuat Sezgin'e verildi. Frankurtt'ta İslam Bilim Tarihi Müzesi'ni kuran, bu müzenin bir numunesini 2007'de İstanbul Gülhane Parkı'nda açan Sezgin, rahatsızlığı sebebiyle ödülünü almak için Bursa'ya gelemedi. Sezgin'e ödülünü, Frankurt'a götürmek için BUDİGAD Başkanı Ali Durmuşlar aldı.
Yılın vefa ödülü ise geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden eğitim sevdalısı, hayırsever Mehmet Yıldız'a verildi. Yıldız'ın ödülünü almak için sahneye oğlu Ömer Yıldız geldi. Duygulu anlar yaşayan Yıldız'a ödülü BUGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ferudun Kahraman verdi.

Geceye Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, Canan Candemir Çelik, Tülin Erkal Kara, Hüseyin Şahin, İsmet Su, Önder Matlı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, işadamı Hüseyin Özdilek ile çok sayıda işadamı ve davetli katıldı.