Bu Da 'Hayırlı' Dolandırıcılık
Adana'da kendisini 'doktor' olarak tanıtan bir kişi, tedavi için özel bir hastaneye gelen çiftten, "Babam için hayır yapacağım" diyerek 400 TL borç aldıktan sonra kayıplara karıştı.

Olay, merkez ilçe Seyhan'da yer alan Atatürk Caddesi üzerindeki özel bir hastanede meydana geldi. İddiaya göre, tedavi olmak için hastaneye gelen Melek Tenbel (37) ile eşi Ömer Tenbel (46), muayene salonuna girmek için sıra beklemeye başladı. Bu esnada Tenbel çiftinin yanına yaklaşan Mustafa Y., karı-kocayla bir süre sohbet etmeye başladı. Kendisinin Bitlisli olduğunu belirten Mustafa Y., çifte nereli olduklarını sordu ve 'Biz de Bitlisliyiz 'yanıtını alınca bu kez de kendisinin 'doktor' olduğunusöyledi
'BABAM İÇİN HAYIR YAPACAĞIM 'DEDİ ORTADAN KAYBOLDU
Tenbel çiftine, 'Madem ki hemşeriyiz, o zaman benim muayenehaneme gidelim. Hem boşuna para vermez, hem de sıra beklememiş olursunuz 'diyen Yürür, çiftle birlikte hastaneye yakın bir iş merkezine doğru yöneldi. Melek ve Ömer Tenbel'e, 'Babam için hayır yapacağım. Ama yanımda para yok. Bana 400 TL borç verir misiniz? 'diye sordu ve çiftten olumlu yanıt aldı. Tenbel çiftini, iş merkezinin 4. katına çıkarttıktan sonra parayı alarak, 'Siz bekleyin ben hemen geliyorum 'diyen Yürür, ortadan kayboldu. Yürür'üngeri dönmemesi üzerine şüphelenen çift, bulundukları katta herhangi bir doktorun muayenesi olmadığını öğrenince, dolandırıldıklarını anlayarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, Tenbel çiftinin ifadesi üzerine harekete geçti. Bölgedeki güvenlik kameralarını da inceleyen polis, Mustafa Y.'nin eşkalini belirledi. Kısa süre sonra Mustafa Y.'nin izini bulan polis, hakkında 'dolandırıcılık' suçlamasıyla 4 ayrı dava açılan şahsı kıskıvrak yakaladı. Üzerinden Tenbel çiftinden aldığı 400 TL çıkan zanlı, sevk edildiği mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
