SAHADER’den Ücretsiz Göz Taraması

Kahramanmaraş’ta üyelerinin doktorlardan oluştuğu Sağlıklı Hayat Derneği (SAHADER) tarafından Özel Kahramankent İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencilerine ücretsiz göz muayenesi taraması yapıldı.

SAHADER Başkanı Doktor Özcan Öztürk, Özel Kahramankent İlköğretim Okulu'ndan öğrenciler için ücretsiz sağlık taraması için istek geldiğini kendilerininde olumlu cevap verdiklerini söyledi. Dr. Öztürk, kendilerine gelen bu tür teklifleri olumlu yönde değerlendirmeye çalıştıklarının altını çizdi.

Yapılan taramada bazı çocukların gözlerinde rahatsızlıkların olduğu tespit edilirken, göz sağlığı taraması yapan Özel Devakent Hastanesi Uzman doktor Mehmet Çakmak, ön sıralarda oturan çocukların tahtaya yakın olmalarından dolayı bazı göz rahatsızlıklarının farkına varılamadığını özelllikle bu konularda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Anne ve babaları da uyaran Dr. Çakmak, 'Anne babalar çocuklarını 5-6 yaşına kadar mutlaka göz muayenesi yaptırmalıdırlar. ' dedi.

Sağlık taraması yapıldığı sırada,Özel Devakent Hastanesi Yönetim Kurulu Bayram Tombul ve okul müdürü Bekir Güleçyüz hazır bulundular.