Küçükçekmece'de 'Umuda Birlikte Varız' Gecesi

Küçükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği programda, bağışlanan 100 adet tekerlekli sandalye, engelli sahiplerine teslim edildi.

Küçükçekmece'de 'Umuda Birlikte Varız' Gecesi
Birçok ünlü sanatçının katıldığı gecede engelliler doyasıya eğlendi.

Küçükçekmece'de bulunan muhtaç ve engelli kişilere bağışlanan 100 adet tekerlekli sandalye, nikah dairesinde gerçekleştirilen dayanışma gecesinde sahiplerine teslim edildi. Küçükçekmece Belediyesi, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün düzenlediği anlamlı geceye Vali Hüseyin Avni Mutlu, Küçükçekmece Kaymakamı Orhan Öztürk, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve hayırsever işadamları katıldı. Geceyi ünlü televizyon programcısı Şoray Uzun ile Ekin TV'nin DJ'i Dilekağacı sundu. Ünlü sanatçılardan MetinŞentürk, Çılgın Sedat, Latif Doğan, Aydın Aydın, Erdal Batur, Yağız ve Seyhan Güler de programa gelerek destek verdiler

'Umuda Birlikte Varız ' sloganıyla engellilere yalnız olmadığını göstermek, onların ihtiyaçlarını bir parçada olsa da karşılamak amacıyla böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmanın mutluluğu içinde olduklarını belirten Başkan Aziz Yeniay, 'İnsanoğlu bazen yokluk içinde olur bazen varlık içinde. Zengin kazandığının bir bölümünü harcayabilen, hayır ve hasenatta bulunan insandır. Eğer bir insan zenginse kazandığını hayra hasenata veremiyorsa dünyanın en fakir insanı odur ' dedi ve yardımseverişadamlarına katkılarından dolayı teşekkür etti.

Geceye katılan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise, Küçükçekmece'yi yakından takip ettiklerini ve Küçükçekmece Belediyesi'nin hizmetlerini takdirle karşıladıklarını söyleyerek, 'Bu ilçede, umudumuzu tazeleyen ve güçlendiren birçok hizmet var. Başkanımız Aziz Yeniay'ın insan sevgisiyle dolu bir yüreği var. Hizmetlerini bizzat yerinde inceledim. Özellikle Kadın Konuk Evi'ndeki çalışmaları görünce gurur duydum ' diye konuştu.

Dünya Engelliler Vakfı Başkanı, ünlü sanatçı Metin Şentürk de sahneye çıkarak, 'Uzun zamandır böyle bir kalabalık görmemiştim ' diyerek bir espri yaptı. Şentürk, engelliler için yapılan bu tür gecelere gelmekten onur duyduğunu belirterek, 'Engellilik konusunda herkesin kabulcü olması lazım. Durumunu kabullenmesi lazım. Şartlar ne olursa olsun insan kendisini sevecek. Kendisini sevmeyen hiç kimseyi sevmez. Biz engelleri; çalışarak, azimle, hırsla, memleketimize nasıl daha faydalı olabiliriz düşüncesiylekaldıracağız ' dedi. Şentürk, tüm işadamlarına teşekkür etti.

Programda, hayırseverlerin bağışladığı 100 adet manuel sandalye de sahiplerine teslim edildi. Konuşmalarından ardından sahneye çıkan Aydın Aydın, Latif Doğan, Çılgın Sedat ve diğer sanatçıların söylediği şarkılar ve türküler tüm konukları gece boyunca eğlendirdi.
Kaynak: İHA