Kozan'da Aramalar Yarın Sürecek

Adana'nın Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, ilçedeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlamasının ardından başlatılan arama kurtarma çalışmalarının gece yapılamayacağını, sabah saatlerinde yeniden çalışmalara başlayacaklarını söyledi

Sevgili, gazetecilere yaptığı açıklamada, Köprü Barajı'nın derivasyon tünel kapağında saat 13.00-13.30 arasında patlama meydana geldiğini, kısa süre sonra buraya intikal ettiklerini belirtti.

Yapılan tespit ve sayımlarda 10 kişinin kayıp olduğunu belirlediklerini ifade eden Sevgili, ''Olayda 2 kişi yaralı kurtarıldı. Şu anda devlet hastanesinde tedavi görüyorlar. Hayati tehlike yok'' dedi. Arama-kurtarma çalışmalarının gece devam edemeyeceğini belirten Sevgili, şöyle devam etti: ''Takdir edersiniz ki gece olması nedeniyle su debisi çok yüksek. Tahminimize göre yarın sabah itibarıyla su debisi düşecek, şafak vaktiyle arama kurtarma çalışmaları devam edecek. Arama kurtarma çalışmalarına UMKE, sualtı polisi, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ile Konya'dan bir helikopter geldi. Helikopter, ileri düzey tekniğe sahip, su üstünde araştırma yapıyor. Sabah yine gelecek. Herkesle koordinasyonlu çalışıyoruz. Firma yetkilileriyle görüşme halindeyiz. Kayıpların yakınlarıyla irtibatımızı kuruyoruz. Bilgilendiriyoruz.'' Sevgili, patlama nedeniyle ilgili araştırmaların ileri aşamada gerçekleşeceğini, nedeninin şimdiden söylenmesinin mümkün olmadığını belirtti.

-Bekleyiş sürüyor-
Bu arada, kayıp kişilerden bazılarının ailelerinin şantiye yakınlarında beklediği görüldü. Kayıp operatör Necmettin Karayiğit'in eşi, çocukları ve ağabeyi de bekleyenler arasında bulunuyor. Karayiğit'in ağabeyi Ahmet Karayiğit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay karşısında büyük şaşkınlık ve üzüntü yaşadıklarını belirtti. Kardeşinin yaklaşık 1 yıldır inşaatta çalıştığını dile getiren Karayiğit, ''Firmadan bir arkadaşımızdan telefon geldi, onun aracılığıyla öğrendik. Biz de hemen olay yerine geldik. Bekleyişimiz sürüyor. Ama ne olacağını biz de bilmiyoruz. Bizim gibi bekleyen aileler var. Herkesin yüreği yandı. Yetkililerin daha fazla çaba göstermesini istiyoruz'' dedi.
Kaynak: AA