Konyalı İzciler 100. Yıl Programında Buluştu

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin İl İzci Kurulu ile birlikte Türk izciliğinin 100. yılı nedeniyle düzenlediği programda Konyalı izciler bir araya geldi.

Konyalı İzciler 100. Yıl Programında Buluştu
Konya Büyükşehir Belediyesi ile İl İzci Kurulu, Türk izciliğinin 100. yılı nedeniyle bir program düzenledi. Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu 'nda düzenlenen programda konuşan İl İzci Kurulu Başkanı Mustafa Parlatan, Türkiye 'de izcilik çalışmalarının 1912 yılında başladığını belirterek, Türk izciliğinin 100. yılını çeşitli etkinliklerle kutladıklarını dile getirdi. Öğretmenlerin, izcilerin iyi bir insan olmaları için gayret gösterdiklerini kaydeden Parlatan kendilerine her zaman destek veren Konya Büyükşehir Belediyesi 'ne teşekkür etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fatih Yılmaz ise, izcilerin güzel amaçlarla yetiştiğini vurgulayarak, başarılı, saygılı, hoşgörülü ve geleceğe güvenle bakan gençler yetiştiren izci teşkilatlarına ve öğretmenlere teşekkür etti.Konuşmalarının ardından izcilik faaliyetlerine destek veren okul müdürleri ile Konya izciliğine emeği geçenlere teşekkür plaketleri verildi. İzciliği anlatan slayt gösterisi ile devam eden programda Türk izciliğinin 100. yılı nedeniyle düzenlenen logo yarışmasının ödülü verildi.Program, halk oyunları, spor gösterileri ve izci şarkılarının okunmasıyla sona erdi.
Kaynak: İHA