Kadın Çiftçiler Yarıştı

3.GAPTARIM Fuarı'nın ikinci gününde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü'nün düzenlediği “Kadın Çiftçiler Yarışıyor" bilgi ve proje yarışması, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in katılımıyla gerçekleşti.

Kadın Çiftçiler Yarıştı
AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer'in konuşma yaptığı ve başarılar dilediği yarışmayı Karkamış ilçesi Soylu Köyü'nden Nuray Güzel kazandı. İkinciliği Araban ilçesi Yukarıvaiz Köyü'nden Türkan Işık, üçüncülüğü ise İslahiye ilçesi Fevzipaşa Beldesi'nden Melek Yılmaz kazandı. Yarışmada birincilik ödülü tam altın, ikincilik ödülü yarım altın, üçüncülük ödülü ise çeyrek altın oldu.

Ayrıca yarışmaya katılan 9 yarışmacıya Sanko Havlu, Betaş Tekstil, Akınal Bella, Ako Örme, Bristol Center, Haskaya Tekstil, Beyaz Melek, Nur Bebe firmaları tarafından çeşitli hediyeler verildi.Yarışmada birinciliği kazanan yarışmacı Nuray Güzel, 18 Nisan 2012 tarihinde Osmaniye'de gerçekleştirilecek Bölge Yarışması'nda Gaziantep'i temsil edecek. Bölge finalinde birinci olacak yarışmacı ise geçen sene Türkiye Finalinde birinci olan Çanakkale'de yapılacak Türkiye Finaline katılarak ili ve bölgesini temsil edecek.

Bu arada, Gaziantep Halk Eğitim Müdürlüğü ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gaziantep İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Zeytinde Budama Kursu'na katılan çiftçilere AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer tarafından sertifikaları da verildi.
Kaynak: İHA