Gıda Sektöründe Kurallar Değişiyor

Nazilli Ticaret Odası, 2011 Aralık ayında yayımlanan yönetmelik gereği gıda sektöründe değişen kuralları açıkladı.

Gıda Sektöründe Kurallar Değişiyor
Yapılan açıklamada yaşanabilecek mağduriyetin giderilmesi için 8 Mart 2012 günü Nazilli 'de 'Bilgilendirme Semineri ' düzenleneceği de belirtildi.

Nazilli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tacettin Pirinç konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “2011 yılının Aralık ayında yayımlanan Gıda İşletmelerinin Kayıt ve Onay İşlemlerine Dair Yönetmelik ile Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliğine göre; Gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin izin belgeleri tüm sonuçları ile iptal edilmiştir. Yani bu güne kadar Aydın İl Tarım Müdürlüğü yada daha öncesinde Sağlık Müdürlüklerinden alınmış olan Gıda ürünleri ile ilgili tüm izin belgelerinin yenileri ile değiştirilmesi gerekmektedir. Belgelerin yenileri ile değiştirilmesi için Gıda üretimi yada ticareti yapan veya gıdayla temas eden ambalaj ve paketleme malzemeleri üreten işyerlerinin 01 Temmuz 2012 tarihine kadar Aydın İl Tarım Müdürlüğüne başvurmaları gerekiyor. Yeni mevzuat ile getirilen en dikkat çekici değişikliklerden bir tanesi, haccp Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin işyerinde uygulanacak olması. İyi Hijyen Uygulaması olarak da bilinen bu sistemin Gıda üreten işyerleri tarafından benimsenmiş ve uygulanıyor olması istenecek” dedi.“BİLGİLENDİRME SEMİNERİ DÜZENLENİYOR”Mağduriyetin önlenmesi için seminerler düzenleneceğini ifade eden Pirinç; “Gıda Sektöründe yaşanan mevzuat ve uygulama değişikliklerini üyelerimize ilk elden anlatmak ve mağduriyetlerini önlemek amacıyla “Bilgilendirme Semineri” yapılacak. Aydın Tarım İl Müdürlüğü, Nazilli Ticaret Odası ve Nazilli Ticaret Borsası işbirliğinde yapılacak seminer; 8 Mart 2012 Perşembe günü Nazilli Belediye Nikah Salonunda saat 17:30 da yapılacak

Gıda ile ilgili faaliyette bulunan tüm işletmelerin İzin Belgelerini değiştirmeleri gerekeceğinden bilgilendirme toplantısına katılmalarının menfaatlerine olacağını düşünüyorum” dedi.
Kaynak: İHA