Gazikent Üniversitesi'nde Şiir Dinletisi

Gazikent Üniversitesi'nde "Bir kent kültürü ile buluşuyor'' konulu şiir dinletisi düzenlendi.

Gazikent Üniversitesi'nde Şiir Dinletisi
Spor Sağlık ve Kültür Müdürlüğü ile Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği'nin (İLESAM) Gazikent Üniversitesi Hasan Kalyoncu Kampüsü Hukuk Fakültesi Amfisinde düzenlediği şiir dinletisine Gazikent Üniversitesi Genel Sekreteri Ümit Şahnaoğlu, İlesam Gaziantep Şube Müdürü Muhittin Arar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İlesam Gaziantep Şube Müdürü Muhittin Arar, programın başında yaptığı konuşmada, 'Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışacağımız meslek ne olursa olsun, bizim bir de kültür ve sanat tarafımız olması gereklidir. Mekanik olarak kalkınmamız mümkün, ekonomide ve teknolojide gelişebiliriz, ülkemizi dünyada iyi noktalara getirebiliriz ama bu çalışmaları yaparken kültürü sanatı geri plana atmamamız gerekir. Mesleğimiz doktorluk, mühendislik gibi meslekler olabilir ama her mesleğin içinden kültür adamları çıkması gerekir. Gelişimimizi tamamlarken öz kültürümüze de sahip olacağız. Dünya kültürü ile kısmen bütünleşirken, kendi kültürümüzü de dünya insanına takdim etmenin yollarını arayacağız ' dedi.

Gazikent Üniversitesi Spor Sağlık ve Kültür Müdürü Tuba Çiftçi de, 'Yapılan kültürel etkinlikle amaç, daha önce kendini gösterememiş olan şairlerimizin toplum içinde hak ettiği yere ulaşmasına vesile olmak, öğrencilerimizin aldıkları eğitimlerinin yanında, düzenlenen bu etkinliklerle, kültürel altyapılarını geliştirmelerini sağlamak. Spor ve Kültür Müdürlüğü'nün kültürel etkinlikleri devam edecek ' diye konuştu.Programa katılan şairler Muammer Karadeniz, Öner Çağlar, Mehmet Türkan, Pınar Atay, Mehmet Kaya ve Yıldırım Katrancı kendi kitaplarından şiirler okudular.Programın sonunda programa katılan şairler öğrencilere şiir kitaplarını imzalayarak hediye ettiler.
Kaynak: İHA