Facebook'un gizli kuralları!

İşte Atatürk, PKK, Türk bayrağının yakılma görüntüleri ile ilgili gizli kararlar!

Facebook'un gizli kuralları!
Sosyal paylaşım sitesi Facebook'un hangi içerikleri yasaklayıp engellediği ile ilgili kurallar, bir çalışan tarafından basına sızdırıldı. Facebook'un içerik ve güvenlik politikasını uygulamak için tuttuğu taşeron firma o Desk'in eski çalışanı Amine Derkaoui, İngiliz Daily Mail gazetesine sır gibi saklanan 'kurallar kitabını ' açıkladı.

SEKS YASAK, PARÇALANMIŞ UZUVLAR SERBEST
İçerik engelleme ve çıkartma kısmındaki kriterlerden bazıları gazetede eleştirilerek yayınlandı. Daily Mail haberi 'Seks yasak ama parçalanmış kafatasına izin var! ' diye verdi. Facebook, simülasyon bile olsa herhangi bir cinsel eylem görseline izin vermezken, ölüler, şekil bozuklukları ve deformasyon, derin yaralar, parçalanmış kafalar ve uzuvlar gibi görüntülerin yayınlanmasında bir sakınca görmüyor.

Saati 1 dolara çalıştırılan eski Faslı çalışanın açığa çıkarttığı liste annelerden de tepki topladı. Yasaklar listesinde yer alan 'bebek emziren kıyafetsiz anne görseli ' kuralını protesto etmek için anneler ve destekçileri Teksas'taki Facebook ofisinin önünde toplandı.

TÜRKİYE HASSASİYETİ
Yasaklar listesinin 'IP Kısıtlamaları ve Uluslararası Şikayetler ' kısmında yer alan başlıklarda Facebook'un ülkelerin hassasiyetlerine önem verdiği görüldü. Listede yer alan bazı kurallar şöyle:

- Irkçılık odaklı şekilde Yahudi soykırımını inkar etme

- Atatürk'e görsel veya yazılı her tür saldırı

- Türkiye'yi içine alan Kürdistan haritaları

- Türk bayrağının yakılması

- PKK yandaşlığı

- Abdullah Öcalan 'Apo ' ile ilgili içerik