1. Kış Zirvesi Devam Ediyor

Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Anadolu’nun Zirvesinde 1. Kış Zirvesi devam ediyor. Zirvenin ilk oturumu Pakistan Uluslararası İslam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mümtaz Ahmed’in oturum başkanlığında gerçekleştirildi.

Oturumda söz alan Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Güvenen, 'Dünya-Bölgesel Dinamikler, Üniversitelerin Rolü ve Etkileşimler ' konulu bir bildiri sundu.

Londra Natural History Museum adına katılan Entomologist (böcekbilimci) Dr. Chris Lyal ise 'Biyolojik Çeşitlilik Sözleşmesi, Küresel Taksonomi Girişimi, Yönetme ve Yerel Biyoçeşitlilik ' konusunda bir konuşma yaptı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak 'ın, 1. Kış Zirvesi'ne destek veren kuruluşlara, konuşmacılara ve oturum başkanına hatıra plaketi sunmasının ardından Atlama Kuleleri 'ne giden katılımcılar buradaki kayak yarışmalarını bir süre izledi.

Daha sonra kampüse dönen akademisyenler, 1. Kış Zirvesi etkinliği kapsamında Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Kavukçu tarafından hazırlanan ve bir alan çalışması olan Mevsimlik Daimi Buz Heykel ve Resim Sergisi 'nin açılışına katıldı.

Konuklar, Kültür ve Gösteri Merkezi 'nde düzenlenen kokteylin ardından Atatürk Üniversitesi öğrencileri tarafından hazırlanan Erzurum, Artvin ve İzmir yöresi folklor gösterisini izledi.