Kapkapçıların Kimliği Tespit Edilemedi

İzmir'in Konak ilçesinde bir bankada para transferi yapıldığı sırada bankanın güvenlik görevlisi H.A.'nın elindeki içinde 150 bin TL bulunan para torbasını alarak kaçan kimliği belirsiz iki şahıs ile ilgili soruşturma devam ediyor. Polis, iki zanlıyı yakalamak için güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi ancak henüz iki zanlının kimliği tespit edilemedi.

Kapkapçıların Kimliği Tespit Edilemedi
Olay, Konak ilçesinde geçtiğimiz hafta salı günü akşamı meydana geldi. Bir bankaya ait zırhlı para nakil aracıyla Karşıyaka ve Bayraklı'da bulunan şubelerden paraları toplayan güvenlik görevlileri, daha sonra araçla birlikte bankanın bölge müdürlüğünün bulunduğu Şehit Fethibey Caddesi'ne geldi. Zırhlı araçtaki görevlilerin paraları indirdiği sırada kimliği belirsiz bir kişi, arkasından yaklaştığı güvenlik görevlisine saldırarak elindeki içinde 150 bin lira bulunan çuvalı çalarak kendisini bekleyenmotosiklete binerek kaçtı. Banka görevlilerinin takip ettiği kapkaççılar, sokak aralarına doğru kaçarak izlerini kaybettirdi.

Olay sonrası soruşturmayı yürüten Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro ve Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, olayda kullanılan ve çalıntı olduğu anlaşılan motosikleti Mimar Kemalettin Caddesi üzerinde terk edilmiş olarak buldu. Polis ekipleri, zırhlı para nakil aracının Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinden başlayarak geçtiği yollardaki tüm güvenlik kamera görüntüleriniinceledi. Banka nakil aracının kullandığı güzergahı inceleyen ekipler, motosikletli iki kapkaççının para nakil aracını Karşıyaka'dan Konak'a kadar takip ettiğini belirledi. İki kapkaçının kaçabileceği yönlerdeki güvenlik kamera görüntüleri de inceleyen ekipler, yüzlerini kaşkol tarzı bir kıyafetle gizleyen iki kişinin net bir görüntüsüne ulaşamadı. Polis, olayla ilgili soruşturmayı sürdürüyor.
Kaynak: İHA