Gönüllülük Buluşması Selçuk'ta Gerçekleşti

2011 Avrupa Gönüllülük Yılı etkinlikleri kapsamında Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen 'Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi' buluşmalarının 6'ncısı Selçuk Üniversitesi ev sahipliğinde Konya'da gerçekleştirildi.

Gönüllülük Buluşması Selçuk'ta Gerçekleşti
Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Konya Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan, Türk Ulusal Ajans temsilcileri, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile akademisyenler ve öğreciler katıldı.

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yürütülen bu anlamlı projenin toplumda gönüllük bilincinin artmasına büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, “Gerek ekonomik gerek sosyal krizlerin yaşandığı dünyamızda birlik içinde iyi birer vatandaş olma bilinci önemini daha da artırıyor. Batı toplumlarına bakıldığında her 3 kişiden 2'sinin bir sivil toplum kuruluşuna üye olduğunu görmekteyiz. Türkiye'de ise bu oran oldukça aşağılarda kalmaktadır. Elbetteki hükümetler tek başına toplumsal sorunları çözmede yeterli olamamaktadır. Bu noktada hükümet dışı kurumların bu sorunların çözümündeki etkisi ortaya çıkıyor. Bizler de bu kuruluşların etkisini daha da artırmak adına sivil toplum kuruluşlarını tanımalı ve bu onlara dahil olmalıyız. Bu kurumların çalışmalarını kolaylaştırmalı ve yaptıkları çalışmaları topluma duyurmalıyız” dedi.Türkiyede özellikle gençler arasında gönüllülük değerlerini yükseltmek ve sosyal sorumluluk bilincini pekiştirmek amacıyla gerçekleştirilen bu anlamlı projeye ev sahipliği yapmanın Selçuk Üniversitesi için büyük bir gurur ve mutluluk kaynağı olduğunu dile getiren Selçuk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Özcan ise, “Sosyal Olunmadan Bilimsel Olunmaz' sloganını ilke edinen Selçuk Üniversitesi, bugüne kadar eğitim-öğretimin yanısıra sosyalleşmeye verdiği önemle de gerek şehrimiz, gerekse ülkemizin sorunlarına duyarsız kalmamıştır. Sayın Rektörümüz ile birlikte toplumla daha çok diyolog kurup, akademik, ekonomik, sosyal ve kültürel alanlarda şehir ile bir bütün halinde çalışacağımızın sözünü şimdiden verirken, bu alanda yepyeni projelerin hazırlıkları içerisinde olduğumuzu da buradan müjdelemek istiyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 'Gönüllü Türkiye Sosyal Katılım ve Değişim Projesi ' hakkında katılımcılara bilgi verildi.
Kaynak: İHA