Depremzede Öğrenciler İçin Datça Da Ana Sınıfı Açıldı

Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından geçici olarak Datça'daki Turaş Tesisleri'ne yerleştirilen ailelerin okul öncesi çağındaki çocukları için hazırlanan ana sınıfının açılışı yapıldı.

Depremzede Öğrenciler İçin Datça Da Ana Sınıfı Açıldı
Ana sınıfında eğitime başlayan 13 depremzede öğrenciye yine depremzede bir eğitimci Döne Dere Çağlar öğretmenlik yapıyor. Görev yaptığı Van'da eş durumundan tayinini beklerken korkunç depremi yaşayan ana sınıfı öğretmeni Döne Çağlar, depremin ardından eş durumundan tayin olup geldiği Datça'da yine Vanlı öğrencilerine ders verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Van'da meydana gelen 7.2'lik depremin ardından geçici olarak Datça'daki Turaş Tesisleri'ne yerleştirilen ailelerin okul öncesi çağındaki çocukları için hazırlanan ana sınıfının açılışı yapıldı. Tesisin bir bölümünde düzenleme yapılarak oluşturulan ana sınıfında, yaşları 4 ve 6 arasında olan toplam 13 öğrenci eğitime başladı.

Reşadiye Kazım Yılmaz İlköğretim Okulu bünyesinde açılan ana sınıfında, çocukların günlük gıda ve tüm kırtasiye ihtiyaçlarının Kaymakamlık ve Afet İşleri tarafından karşılandığı açıklandı.Öğretmenliğini, yine depremzede bir eğitimci Döne Dere Çağlar'ın yaptığı ana sınıfının açılış törenine Kaymakam Hamdi Üncü ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuray Kabaş da katıldı.Görev yaptığı Van'da eş durumundan tayinini beklerken korkunç depremi yaşayan ana sınıfı öğretmeni Döne Dere Çağlar, depremin ardından eş durumundan tayin olup geldiği Datça'da yine Vanlı öğrencilerine ders verecek olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.Aslen Nevşehirli olan Döne öğretmen, ana sınıfında gerçekleştirilen etkinliklerle çocukların eğitilmesinin yanında yüzlerinin güldürülmesinin hedeflendiğini söyledi. Döne Çağlar, 'Depremzede çocuklarımız, ana sınıfında hem eğitim alacak, hem de çeşitli oyunlar oynayıp sosyalleşecek. Onlarla resim yapıp şarkılar söyleyeceğiz. Çocuklarımız eğlenceli zamanlar geçirirken, depremin acısını ve korkusunu da birlikte unutmaya çalışacağız ' dedi.
Kaynak: İHA