Uosb’de Enerji Verimliliği Semineri

Uşak Organize Sanayi Bölgesi (UOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Türkiye’deki enerji ihtiyacının her yıl yüzde 5 arttığını ifade ederek uluslar arası alanda rekabet edebilmek için enerji maliyetlerinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Uosb’de Enerji Verimliliği Semineri
UOSB 'Enerji Verimliliği Çalışmaları ve Enerji Verimliliğinde Örnek Uygulamalar ' konulu bir seminer düzenledi. Seminerde konuşan Ali Yıldırım, Türkiye 'nin 2011 yılında enerji ithalatına yaklaşık 105 milyar dolar ödediğini ifade ederek enerji verimliliğinin önemine değindi. Seminer öncesi UOSB tarafından hazırlanan proje kapsamında 4 firmayla enerji verimliliği protokolü imzalandı. Protokole; Vali Yardımcısı Bayram Öz, UOSB Başkanı Ali Yıldırım ve firma yetkilileri imza koydu. Seminerde; Enerji Verimliliği 'nde Örnek Uygulamalar, Enerji Verimliliğinde Elektrik Sayaçları, Buhar Tesisatlarında Alınacak Önlemler, Motorlarda Sürücü Uygulamaları, Enerji Verimliliği Mevzuatları ve Enerji Verimliliğinde Otomasyon ' konuları işlendi

Dünya 'daki enerji ihtiyacının her yıl yüzde 1,5 Türkiye 'deki enerji ihtiyacının ise her yıl yüzde 5 arttığını ifade eden UOSB Başkanı Ali Yıldırım seminer öncesi yaptığı konuşmada, “Enerji dünyadaki en stratejik sektörler arasında yer alıyor. Türkiye 2011 yılında enerji ithalatına yaklaşık 105 milyar dolar para ödedi. Enerjiye olan ihtiyaç her geçen yıl arttığı için bu rakam da artacak. Bu nedenle herkes çok dikkatli olmalı ve enerji verimliliği konusunda hassas davranmalı. Sanayide kullanılan elektrik en büyük maliyetler arasında yer alıyor. Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak enerji verimliliğine büyük önem veriyoruz. Openet iplik üretiminde enerji giderleri tüm maliyetlerin yüzde 47 'sini oluşturuyor. Boyada ise bu rakam yüzde 21. Uluslar arası alanda rekabet edebilmemiz için enerji verimliliğine önem verip maliyetleri düşürmek zorundayız. Uzak Doğu ülkelerinde iş gücü maliyetleri çok düşük. Ham madde maliyetleri dünyanın her bölgesinde aynı seviyede. Uzak Doğu ülkeleri ve dünyayla rekabet edebilmemiz için yapabileceğimiz tek şey enerji maliyetlerini düşürmek. İşte bu nedenle enerji verimliliği konusunda bir proje geliştirdik. Proje bir yıl devam edecek. Proje kapsamında protokol imzaladığımız 4 firmanın personeli eğitilecek. Bu firmalara enerji tasarrufu sağlayan cihazlar yerleştirilecek. Proje sonunda başarı elde edilirse uygulamayı UOSB geneline yayacağız” dedi.
Kaynak: İHA