SP'den 'Yeni Anayasa Süreci Hızlanmalı' Teklifi

Saadet Partisi İzmir Teşkilatının 'İl Divan Toplantısı'nda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, teşkilatı güçlendirmeye yönelik çalışmalara ağırlık verilmesini istedi.

SP'den 'Yeni Anayasa Süreci Hızlanmalı' Teklifi
SP İl Başkanı Bayram Sakartepe ise gündemi değerlendirdiği konuşmasında yeni anayasa çalışmalarının yavaşlığına dikkat çekti.2011 seçimlerinde milletin en önemli beklentisinin ve iktidar partisinin en büyük projesinin sivil bir anayasa olduğuna işaret eden Sakartepe, buna rağmen henüz taslakların meclise bile gelmediğini hatırlattı.

Saadet Partisi olarak beklentilerinin Türkiye'ye dar gelen mevcut anayasa yerine adil, özgürlükçü, milletin tümünü kucaklayacak bir anayasa olduğunu vurgulayan İl Başkanı Sakartepe, herkese model olacak bir anayasanın daha fazla vakit kaybetmeden yapılması gerektiğini belirtti.

Ortadoğu'da yaşanan gelişmelere bakıldığında Türkiye'nin İran ve Suriye ile savaştırılmaya çalışıldığını savunan Sakartepe, 'Bu itibarla füze kalkanının topraklarımıza kurulması sadece milletimizi değil, tüm İslam dünyasını yaralamıştır. Öte yandan Ermeni soykırımı tasarısı ile ülkemiz batıda sıkıştırılmaya çalışılıyor. Hükümet bu konuda başlarda esip gürlüyordu. Çok sert yaptırımlar uygulanacaktı. Hani nerede bu yaptırımlar? Ermeni tasarısının gündeme getirilmesinin nedenleri var. Baskı unsuru oluşturarak özür diletmek istiyorlar. Tazminat ödetmek istiyorlar. Ve ondan sonra da toprak elde etmek istiyorlar. Bunlar karşısında hangi ciddi tavrı koyduk? Dış politika alanındaki sorunlarda hükümet sadece Türk toplumunun gazını almak için tepkisel çıkışlar yapılıyor. Ama çözüme yönelik yaptırım uygulanmıyor ' diye konuştu.

'BELEDİYE HİZMETLERİ FACİA'

Faize günde 138 milyon TL ödendiğini dile getiren Bayram Sakartepe, 'Bir yılda faize ayrılan payla 500 tane hastane, 34 bin okul yapılabilir. 4 tane Telekom, 12 tane Petkim, 6 tane Tüpraş kurulabilir. IMF'ye olan borcumuz azalmış olsa da, şimdi bu paralar IMF'nin türevi olan ve ülkemizde Türk adları altında faaliyet gösteren yabancı bankalara ödeniyor. ' dedi. İzmir'de büyük bir belediye faciası yaşandığını öne süren SP'li Sakartepe, 'Dünyanın en uzun yapımı süren metro inşaatına sahibiz. Altı yıldır yeni fuar alanının temeli bile atılmadı. Teleferik ise beş yıldır kapalı. Tek yaptıkları kaldırım söküp kaldırım yenilemek. İzmir'den sermaye kaçıyor. Büyük bir beyin göçü yaşanıyor. Şehir cazibe merkezi olmaktan uzaklaştı. İzmir ancak Milli Görüş'ün elinin değmesiyle marka şehir olabilir ' dedi.

Hakemler Derneği Konferans Salonunda yapılan ve il teşkilatının bir aylık çalışmalarının değerlendirildiği divan toplantısına il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve yönetimleri, kadın ve gençlik kolları üyeleri katıldı.
Kaynak: İHA