Opet Fuchs İzmir'e Yatırım Yapıyor

Opet Madeni Yağlar ve Almanya merkezli dünyanın en büyük madeni yağ üreticisi Fuchs, endüstriyel yağlardaki işbirliklerini madeni yağların bütün ürünlerini kapsayacak şekilde genişletti.

Opet Fuchs İzmir'e Yatırım Yapıyor
Opel Fuchs'un, İzmir Aliağa'da tek vardiyada 50 bin ton üretim kapasiteli tesisinde, otomotiv ve diğer tüm yağların üretimi gerçekleşecek. Opet Fuchs, yüzde elli hisseli ortaklıklarını genişleterek, İzmir Çiğli'deki fabrikayı Aliağa ilçesine taşıyacak. Opet Fuchs Genel Müdürü Murat Seyhan, konuşmasında yatırımlarını şöyle anlattı:

'Sektördeki bağımsız şirketler arasında ilk sırada ve dünyanın en büyük 9.'uncu madeni yağ şirketi olan Fuchs'un otomotiv yağları artık Türkiye'de Opet Fuchs tarafındanüretilip satılacak.10 binden fazla formülasyona sahip olan Fuchs'un, otomotiv ve endüstriyel ürünlerdeki know-how ve teknolojik alt yapısı ile Opet'in Türkiye'de sahip olduğu dağıtım ağı ve satış gücünü bir araya getirerek kısa zamanda hem otomotiv hem de endüstriyel yağlarda pazar lideri olmayı hedefliyoruz. Zaten kesme yağlarda pazar lideriyiz. '

Başarıyı getiren temel faktörün 316 mühendis ve bilim adamıyla araştırma ve geliştirme konusunda yoğun çalışma yapıldığını söyleyen Seyhan, bu çalışmalara ayırdıkları bütçenin yıllık 25 milyon Euro olduğunu ve her müşteriye özel çözüm sunan teknik destek yapısıyla daha da büyüyeceklerini bildirdi.
Kaynak: İHA