Karatepe Şehitleri Dualarla Anıldı

Aydın Türk Ocağı’nın gençlere yönelik düzenlediği “Milli Mücadele’de Aydın Gezisi”nde Karatepe Şehitliği ziyaret etildi.

Karatepe Şehitleri Dualarla Anıldı
Aydın Türk Ocağı 'nın gençlere yönelik düzenlediği “Milli Mücadele 'de Aydın Gezisi”nde Köşk ilçesine bağlı Karatepe köyünde 18 Şubat 1922 tarihinde Yunan İşgal Birliği tarafından gerçekleştirilen katliam nedeniyle olayın meydana geldiği Karatepe köyündeki Karatepe Şehitlik Anıtı ziyaret edildi. Şehitler için Kuran-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Milli Mücadele 'de Aydın Gezisinde Dalama Yörük Ali Efe heykeli, Yenipazar Yörük Ali Efe Müzeevi, Sultanhisar Malgaç Köprüsü, Köşk Karatepe Şehitliği, Umurlu Çayyüzü Şehitliği ziyaret edilirken; gençlere bu yerler hakkında tarihi bilgiler ve yaşananlar anlatıldı. 1

8 şubat 1922 gecesi 90 yıl önce Yunan İşgal Birliği tarafından Karatepe Köyü Camii 'ne doldurulan masum kişiler, Caminin kapı ve pencereleri kapatıldıktan sonra ateşe verilerek yakılmış ve hepsi de şehit edilmişti. Ziyaret esnasında Karatepe katliamının Türk Milletinin direnişini kırmak için, Yunanlıların sistemli bir şekilde uyguladıkları yıldırma politikasının, en trajik örneklerinden biri olduğu, kendilerini uygar dünyanın temsilcileri olarak gören işgalci Yunan ordusunun bir müfreze askerinin 18 Şubat 1922 gecesi, yerli Rumların kılavuzluğunda Karetepe köyüne geldiği, iki camide topladıkları köylülerin üzerlerine makineli tüfeklerle ateş açtıkları, bomba attıkları, ölmeyen insanlar olabileceği düşüncesi ile üzerlerine çıkıp tek tek süngüledikleri, son olarak da çalı parçaları ve benzinle camileri yatkıları, amaçlarının Kuva-yı Milliye 'ye destek olan köylüleri, çevre köylere de ibret olacak şekilde cezalandırmak olduğu ifade edildi.
Kaynak: İHA