Bm Genel Sekreteri Ban'dan Atama

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, BM Kalkınma Programı'nda (UNDP) insan kaynakları bölümünün başı olan Ayşe Cihan Sultanoğlu'nu, UNDP Başkanı Helen Clark'ın, Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisinden sorumlu yardımcılığına atadı.

BM Sözcü Yardımcısı Eduardo Del Buey tarafından yapılan açıklamada, ''BM Genel Sekreteri, bugün Ayşe Cihan Sultanoğlu'nun BM Kalkınma Programı başkanı yardımcılığına ve Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT-CIS) Bölge Ofisi Direktörlüğüne atamıştır'' dedi.

Del Buey tarafından yapılan açıklamada, Sultanoğlu'nun Kori Udoviçki'nin yerine atandığı bildirildi.

BM Sözcülüğünden konu ile ilgili yapılan açıklamada da, Sultanoğlu'nun ''görevine strateji, liderlik ve yönetim alanlarında büyük bir deneyim getireceği'' belirtilerek Sultanoğlu'nun daha önce de Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisi direktör yardımcılığı görevinde bulunduğu anımsatıldı.

Ocak 2010'dan bu yana UNDP İnsan Kaynakları Bölümü Direktörü olarak görev yapan Sultanoğlu'nun 30 yılı aşkın zamandır hem UNDP'nin New York'taki merkezinde, hem de Asya, Afrika ve Arap ülkelerindeki ofislerinde çeşitli görevlerde bulunduğu bildirildi.
Kaynak: AA