Bayramoğlu: AK Parti-cemaat İttifakı Sona Erdi

Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu: "Ak Parti ve cemaat arasındaki ittifak sona erdi."

Bayramoğlu: AK Parti-cemaat İttifakı Sona Erdi
Yeni Şafak Gazetesi yazarı Ali Bayramoğlu, Habertürk ekranlarında Ece Üner'in sorularını yanıtladı. 'İktidar bundan böyle kendi alanına müdahaleye hiçbir şekilde izin vermeyecek. 'diyen Bayramoğlu bunun karşılığının tasfiye olduğunu söyledi.

Habertürk ekranlarında yayınlanan Akşam Raporu'na konuk olan Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Ali Bayramoğlu, Ak Parti ile cemaat arasındaki 'ittifak 'ın bittiğini iddia etti.

MİT'in tepe yöneticilerinin özel yetkili savcı tarafından ifadeye çağrılmasıyla başlayan krizi değerlendiren Bayramoğlu 'AK Parti'nin sivilleşme ve değişim politikalarının uygulanmasında otonom bir yapı aynı zamanda cemaatin de itici güç olduğu yapı ortaya çıkıyor. Bunlar arasında süre giden ittifak bu otonom yapının daha çok genişleme eğilimiyle, daha çok iktidar talebiyle ve iktidar alanına müdahalesiyle bitmiş görünüyor. 'dedi.

İTTİFAK BOZULDU

Ak Parti ile o camia aynı istikamette yürüyen ayrı güçler olduğunu kaydeden Bayramoğlu, iktidar ve cemaatin ortak bir hedefte buluştuğunu ifade ederek 'AK Parti'nin askerle mücadele ederken, yargıyı, üniversiteleri karşısına almışken el atabileceği tek alet kutusu emniyet ve emniyet içindeki kendisini korumak, askerle mücadeleye girmek için yapılanmış camiaydı. Bu ikisinin ittifakı bozuldu. 'dedi.

MÜDAHALEYE İZİN VERMEYECEKTİR
'İktidar bundan böyle kendi alanına müdahale edecek hiçbir girişime izin vermeyecektir. 'diyen Bayramoğlu 'Böyle bir müdahale imkanı olmaması için gerekli önlemleri alacaktır. Bunun karşılığı tasfiyedir. Önce çeşitli polisler alındı. Üst düzey müdürler alındı. Muhtemelen devamı da gelecektir. Kendisine karşı kalkışan gruplarla hükümetin çalışması mümkün değildir. Kavga gürültüsü verilmek istenmiyor. Ama burada inisiyatif hükümettedir ve hükümet alan temizliği yapmaktadır ve bir ittifak sona ermiştir 'şeklinde konuştu.

BEYAZ GAZETE