Öldürüp Gömdüler.. Aylar Sonra İtiraf Ettiler

15 yaşındaki Melike Toyguncu, YGS'ye girecek olan ablası için Sincan Lisesi'ne gidip başvuru formu alacaktı.

Öldürüp Gömdüler.. Aylar Sonra İtiraf Ettiler
OKULDAN EVE DÖNMEDİ

Ankara Sincan'da oturan 15 yaşındaki Melike Toyguncu, YGS'ye girecek olan ablası için Sincan Lisesi'ne gidip başvuru formu alacaktı. Melike o gün eve dönmedi. Kamera kayıtlan Melike'nin okula girdiğini ve çıktığını gösteriyordu. Ev ile okul arası yürüyerek 5 dakikaydı. Ne olduysa o 5 dakikalık yolda olmuştu. Polis 3 Temmuz 2011'de Melike'yi kaçırdıkları iddiasıyla 3 zanlıyı yakaladı.

BEĞENİNCE KAÇIRDILAR

Cinayet suçundan daha önce 4 yıl hapis yatan Muharrem Aytekin ile arkadaşları Cevat Yıldız ve Oğuzhan Mahmutoğlu ifadelerinde Melike'yi kaçırdıklarını kabul ettiler. Kızın ne olduğu konusunda ise çelişkili ifadeler verdiler. Sanıklar 'kız kaçırmak' ve 'cinayet' suçlarından tutuklanıp hapse atıldı. Melike ölü ya da diri bulunamadı. Sonunda savcılığa gelen mektup olayı aydınlattı

TABANCAYLA VURMUŞ

Muharrem Aytekin, Sincan Cezaevi'ndeki koğuş arkadaşı Sedat Turunç'a Melike'yi Cimşit Mezarlığı'na götürüp tabancayla vurarak öldürdüğünü ve üzerinde 'Mustafa' yazılı mezar taşının bulunduğu mezara gömdüğünü itiraf etti. Muharrem Aytekin, Cevat Yıldız ve Oğuzhan Mahmutoğlu'nun da kızı gömme sırasında kendisine yardım ettiğini anlattı. Sedat Turunç da bir mektupla bunu savcıya bildirdi.

15 MEZARDAN KEMİK ALINDI

Sedat Turunç mektupta 'Muharrem cezaevinde benim önümde Cevat'tan 12 bin TL karşılığında suçu üstlenmesini istedi ve 'Sana cezaevinde bakarım' dedi. Ama Cevat kabul etmedi ' diye yazdı. Savcılık, Cimşit Mezarlığı'nda üstünde 'Mustafa' yazan 15 mezarı açtırıp kemik topladı. DNA testiyle Melike'nin hangi mezarda olduğu belirlenecek.