Bayrampaşa'da Sahte İçki Operasyonu

Bayrampaşa'da sahte içki satışı yapan işyerlerine yönelik zabıta ve polis ekiplerince düzenlenen ortak operasyonda 300 şişe kaçak içki ele geçirildi.

Bayrampaşa'da Sahte İçki Operasyonu
El konulan içkiler arasında, Bodrum'da 4 Rus turistin ölümüne sebebiyet veren içki markalarının bulunması dikkat çekti

Bazı restoran ve tekel bayilerinde sahte içki satıldığı ihbarını alan Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçerek ortaklaşa operasyon gerçekleştirdi. İşyerlerini yaklaşık bir ay süreyle takibe alan ekipler, ardından operasyon için harekete geçti. Çeşitli semtlerde faaliyet gösteren iş yerlerine baskın düzenleyen ekipler, yaklaşık 100 şişe sahte içki ile birlikte 200'ün üzerinde çeşitli markalarda kaçak alkollü ürünlere el koydu. Yapılan incelemedeiş yerlerine kaçak içki temin ettiği öne sürülen Halil Ö. (55) ile Ahmet Ö. (61) gözaltına alındı. Elde edilen içki şişelerinden bir benzerinin geçtiğimiz yıl Haziran ayında Bodrum'da 4 Rus turistin ölümüne sebebiyet veren içkinin aynısı olduğu öğrenildi.

Emniyet birimleriyle birlikte denetim yaptıklarını belirten ve ele geçirilen içkilerin pek çok kişinin ölümüne sebebiyet verebileceğini anlatan Bayrampaşa Belediyesi Zabıta Müdürü Yalçın Sırakaya, vatandaşı sahte içki konusunda uyardı. Alkol tüketeceklerin kesinlikle TEKEL ürünü satın alması gerektiğini belirten Sırakaya, 'TEKEL ürünleri her zaman denetime tabi ürünlerdir. Hem burada devletin ekonomik kaybı söz konusu, hem de vatandaşın sağlığı açısından ciddi bir tehlike. Vatandaş ucuz içki içecek diyecanından olmasın ' diye konuştu.
Kaynak: İHA