Anlaşmalar Gül ve Şi'nin Huzurunda İmzalandı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Türkiye'ye çalışma ziyaretinde bulunan Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkan Yardımcısı Şi Cinping'in huzurunda çok sayıda anlaşma imzalandı.

İmza töreni, Gül ve Şi'nin baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından Çankaya Köşkü'nün basın toplantısı salonunda gerçekleşti.

Törende, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Çin Halk Cumhuriyeti Kalite Kontrolü, Denetim ve Karantina Genel İdaresi arasında ''Türkiye'den Çin'e Gönderilen Tütünün Bitki Sağlığı Şartları Konusunda Protokol'', Hazine Müsteşarlığı ile Çin Kalkınma Bankası arasında Mali İşbirliği Çerçeve Anlaşması, Bankacılık Alanında Sınırötesi Kriz Yönetimi Protokolü, Türk Lirası-RMB Swap Anlaşması, TRT ile CCTV Arasında Mutabakat Zaptı ve Türk Telekom-Çin Kalkınma Bankası Kredi Anlaşması'na Türk ve Çinli ilgililerce imza kondu.

Törenin ardından Cumhurbaşkanı Gül, Şi onuruna öğle yemeği verdi. Gül ve Şi, konukları Büyük Resepsiyon Salonu'nun girişinde karşıladı. Yemeğe, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, aralarında Ahmet Çalık, Arzuhan Doğan Yalçındağ, Mehmet Nazif Günal'ın da yer aldığı çok sayıda iş adamı, bürokratlar ve diplomatlar katıldı.

Yemek, basın mensuplarının görüntü almasının ardından basına kapalı devam etti.
Kaynak: AA