Kelkit Havzası'nda Deprem Ele Alınacak

Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, talep doğrultusunda il özel idareleri ve belediyelere yönelik bilgilendirme konferans düzenleneceğini söyledi.

Kelkit Havzası'nda Deprem Ele Alınacak
Kelkit Havzası Kalkınma Birliği olağan meclis toplantısı Tokat 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı'nda yapıldı. Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Suşehri Belediyesi ve Çevre Belediyeler Katı Birliği'nin talebi doğrultusunda 'Kuzey Anadolu fay hattında olası depreme karşı alınacak tedbirler ve çalışmalar konusundaki talep doğrultusunda birlik üyesi il özel idareleri ile belediyelerin bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesine yönelik çalışma yapılacağını söyledi.

Vali Yılmaz, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023' kapsamında depremlerin neden olduğu kayıp ve zararların azaltabilmek herkes için güvenli yeni yaşam çevreleri oluşturmanın hedeflendiği belirterek, 'Birliğimizce düzenlenecek olan konferans kapsamında, 'Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Planı 2023' belgesinin içeriği ve bölgenin depremselliği ile deprem risklerinin belirlenmesi, risk azaltma planlarının hazırlanması konularında kendileri tarafından sunum yapılabileceği ve katılımcıların sorularının yanıtlanabileceği belirtilmiştir. Ancak konferansın nitelikli ve üretken olabilmesi için hazırlıkların yapılması gerektiğinden hareketle konferans tarihi olarak mart ayının 4. haftasının uygun olacağı belirtilmiştir. Bu sebeple, 'Kelkit Havzası Depremselliği' konulu konferans bu meclis toplantımızda yapılamamıştır. Konferansın ekim ayı olağan meclis toplantısında gerçekleştirilmesi planlanmıştır ' diye konuştu.

Yapılan kısa konuşmanın ardından basına kapalı devam eden toplantıya Kelkit Havzası Kalkınma Birliği Başkanı Tokat Valisi Şerif Yılmaz, Sivas Valisi Ali Kolat, Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, Sivas, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Tokat'tan Kelkit Havzası Kalkınma Birliği meclis üyeleri katıldı.
Kaynak: İHA