Cezayir'den Bursa'ya İş Birliği Çağrısı

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa ile Cezayir arasındaki ticari, tarihi ve kültürel ilişkilerin gelişmesi için gereken adımların atılacağını söyledi.

Cezayir'den Bursa'ya İş Birliği Çağrısı
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Cezayir'den Bursa'ya gelen Tlemsen Valisi Abdeluoub Nouri ile Gönül Dostları Sofrası'nda görüştü. Tlemcen Belediye Başkanı Abdenbi Senouci, Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Gedik ile Bursa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar da ziyarette hazır bulundu.

Başkan Altepe, Tlemsen'in Bursa'nın dost şehri olduğunu ve Cezayir'i de yabancı bir ülke olarak görmediklerini söyledi.Bursa ile Cezayir arasındaki ilişkilerin kardeşlik seviyesine ulaştığını belirten Başkan Altepe, 'Tarihi ve kültürel bağımız bulunan Cezayir, bugün yeniden yapılanmasını sürdürüyor ve gittikçe gelişiyor. Bu sürecin başarılı bir şekilde geçirilmesini, Cezayir'in çok daha iyi bir konuma gelmesini diliyoruz. Cezayir'in gelişmesi, Türkiye ile diyaloğunun artırılması noktasında, üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız ' diye konuştu.

Tlemsen Valisi Abdeloub Nouri de Bursa'yı gezdiğini, Bursa ile Tlemsen'in birçok yönden birbirine benzediğini belirterek, 'Bursa, kültürel olarak çok zengin bir şehir. Cezayir'in bağımsızlığına kavuşmasında büyük emekleri olan Emir Abdülkadir'in de bir zamanlar burada yaşadığını biliyoruz. Bunlar bizim Bursa'yla olan bağlarımızın en önemlilerindendir ' dedi.

Nouri, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Tlemsen belediyeleri arasındaki ilişkilerin daha da ileri seviyeye taşınmasını istedi. Başkan Altepe, ziyarette Nouri'ye İznik çinisi ve Bursa'ya özgü hediyeler verirken, Nouri de Başkan Altepe'ye, Tlemsen'i tanıtan bir kitap, şehir arması, Cezayir hurması ve Endülüs müziklerinden oluşan CD takımı hediye etti.
Kaynak: İHA