BAYDER’den Kurtuluşa Özel Gece

Bayburt Tarih Kültür Edebiyat Derneği’nce (BAYDER) ilin düşman işgalinden kurtuluşunun 94.yıl dönümü kutlamaları etkinlikleri çerçevesinde bir gece düzenlendi.

BAYDER’den Kurtuluşa Özel Gece
Şair Zihni Kültür Merkezinde gerçekleştirilen geceye Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali Hasan İpek, Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, İl Genel Meclis Başkanı Raci Bayrak, AK Parti Bayburt İl Başkanı Yusuf Elçi, Belediye Başkan Yardımcıları Selahattin Kondolot ve Burak Görgülü, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Abdullah Şahin ve Bayder Başkanı Fatih Dündar katıldı.Gecede Milletvekili Bünyamin Özbek, Vali Hasan İpek ve Belediye Başkanı Hacı Ali Polat birer konuşma yaptı.

Başkanı Hacı Ali Polat konuşmasında, “Bizler Bayburt 'un sahip çıkılması gereken her meselesine sahip çıkıyoruz. Ancak Bayburt ile ilgilenmesi gereken başka kuruşlarda olmalı. Biz bu kuruluşlara her zaman destek veririz. Burada Bayburt Tarih Kültür Edebiyat Derneğine böyle bir gecenin düzenlenmesine sundukları katkı için teşekkür ediyorum. Biz belediye ve valilik olarak Bayburt 'u her konuda ileri götürmeye değiştirmeye karar verdik. Bayburt derneklerine sanat, kültür, tarih ve daha birçok konudaki etkinliklerine destek vermeye hazırız.” dedi.

Bayburt 'ta ki Ermenimezalim konulu slayt gösteriminin ardından sahneye çıkan Milletvekili Bünyamin Özbek ise katıldığı çoğu programda tek milletvekili olarak sunulmasının kendisinde olumsuz bir his uyandırdığına değinerek, Bayburt 'un son yüz yılının hep mücadele ile geçtiğini, önce işgalden kurtulmak için sonra il olmak için mücadele verdiğini şimdi ise sıranın tren yolunun ve 2015 yılındaki yerel seçimlerde ikinci milletvekilini kazanma mücadelesinde olduğunu bu mücadelede kendileriyle beraber Bayburt halkına da iş düştüğünü belirtti.Son olarak söz alan Vali Hasan İpek 'de, Ankara 'da katıldıkları bir toplantı da Bayburt 'un geri kalmış olarak nitelendirildiğini, bunun yanlış olduğunu düşündüğünü söyledi.

Vali İpek, “Bayburt 'un yol açısından birçok ilden ileride olduğunu ve özellikle tüm köylerinin elektrik ve su probleminin olmadığını söyleyebilirim. Bayburt insanının özgül ağırlığı çok Bayburt insanını tanıyan ve bilen herkes sever, bunun için bir milletvekilimiz var.” dedi.

Konuşmaların ardından sahne alan Bayburtlu şairler, Yusuf Malkoç, Tevhit Battal ve Merdan Karaoğlu 'nun sunduğu şiir dinletisinin ardından sahneye çıkan Bayburtlu sanatçı Agah Akkuş, söylediği türkülerle geceye renk kattı.Program Bayburtlu Aşık Suphani, Gümüşhaneli Aşık Kul Nuri, Erzurumlu Aşık Rahim Sağlam ve Bayburtlu Aşık Durali 'nin atışmalarıyla devam etti. Daha sonra katılımcılara plaket verilmesi ile program sona erdi.
Kaynak: İHA