Barış Manço Anıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, herkesin gönlünde taht kuran sanatçı Barış Manço'nun ölümünün 13'üncü yılında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Barış Manço Anıldı
AKM'de gerçekleştirilen etkinliklerde, önce fuaye alanında Barış Manço'nun farklı yerlerde çekilmiş fotoğraflarının yer aldığı sergi açıldı.

Serginin açılışına Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal, Barış Manço'nun eşi Lale Manço ile oğlu Doğukan Manço ve sanatçıyı sevenler katıldı. Sergi açılışından sonra Aspendos Salonu'nda Manço'nun hayatının anlatıldığı bir belgesel gösterildi. Belgeselde Manço'nun film, müzik ve televizyon programlarından örnekler de gösterildi.

AİLESİ GECEYE KATILDI

Belgesel gösteriminin ardından anma programı için Antalya'ya gelen Barış Manço'nun eşi ve oğlu birer kısa konuşma yaptı. Barış Manço'nun eşi Lale Manço, değerli sanatçıyı unutmayan Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Lale Manço, “Eşim kalplerinizde yer aldığı için sizlere teşekkür ederim. Bundan sonra da anmaya devam edeceğiz. Onu hep yaşatacağız” dedi.

ÖNEMLİ BİR DEĞER

Barış Manço'nun oğlu Doğukan Manço ise 13 yıldır insanların unutmak yerine Barış Manço'yu daha çok özlemeye başladığını kaydetti. Doğukan Manço, “Babam o kadar içimize işlemiş ki yeni gelen her jenerasyona Barış Manço sevgisini aşılamaya başladık. Barış Manço, bizim içimizde olanı bize gösterdi. Barış Manço, Türkiye tarihinde çok önemli bir değerdir” diye konuştu.

KELİMELERLE ANLATMAK İMKANSIZ

Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Cemal Öcal da Barış Manço'yu kelimelerle anlatmanın imkansız olduğunu kaydetti. Öcal, şöyle konuştu:“Barış Manço şarkıları hep dilimizdeydi. Barış Manço bizim için bir idoldü. Barış Abi, yol göstermeye devam ediyor. Bir gönül adamıydı Manço, eğitmendi. O, adam gibi adamdı. Ruhu şad olsun.”

KURTALAN EKSPRES KONSER VERDİ

Gece Kurtalan Ekspres konseriyle devam etti. Aynı zamanda Barış Manço'nun orkestrası da olan Kurtalan Ekspres, unutulmaz bir konser verdi. Gecenin ilerleyen saatlerine kadar süren konserde Barış Manço'nun şarkıları hep bir ağızdan seslendirildi.
Kaynak: İHA