Zeynep Gürbüz Güven Tazeledi

AK Parti İl Kadın Kolları 3.Olağan Kongresi'nde Zeynep Gürbüz güven tazeledi.

Zeynep Gürbüz Güven Tazeledi
Anakent Sosyal Tesislerinde yapılan kongreye AK Parti Samsun Milletvekilleri Tülay Bakır ve Çağatay Kılıç, AK Parti Genel Merkezi Kadın Kolları Başkan Yardımcıları Meral Kirişçioğlu ve Selva Çam, AK Parti Samsun İl Koordinatörü Recep Yıldırım, AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, belediye başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı.

Mevcut başkan Zeynep Gürbüz'ün tek aday olarak girdiği seçimlerde 388 delege oy kullandı. Oyların tamamını alan Gürbüz başkanlığa tekrar seçilerek güven tazeledi. Seçimler öncesi açılış konuşması yapan AK Parti Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz, Biz kadınlar olarak ne erkeklerin önünde ne de arkasındayız. Biz omuz omuza onların yanındayız ve böyle olmaya devam edeceğiz. Hamurumuzu da yoğururuz, siyasetimizi de yaparız. Kadın kollarını, bir alışkanlığa dönüşen ikincil durumdan çıkartıp, siyasette karar süreçlerinde söz sahibi olan bir yapılanmaya dönüştürdük. Biz siyasete duygu getirdik. Kadın naifliğini, çözüm üreten yanını, kadının uzlaştırıcılığınıortak koyduk ' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık durumunda dedikodu yapanları kınadığını söyleyen AK Parti Samsun Milletvekili Çağatay Kılıç, 'Genel başkanımız ve başkanımıza çirkin dedikodular, fitneler ve kendisinin sağlığı ile ilgili yalan, yanlış ve edepsiz yorumlardan dolayı çok üzüldük. Size kendisinin yanında 8 yılını geçirmiş ve yoğun çalışmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum. Sayın başbakanımızın sağlığı ile ilgili herhangi bir sıkıntı yoktur. Bu yalan yanlış bilgileri yayanların da buradan kınıyorum.Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan için yalan yanlış konuşmak hiç kimsenin haddine değildir ' diye konuştu.

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, 'Şimdiye kadar yaptığı başarılı çalışmalarını bugüne kadar getiren Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Zeynep Gürbüz ekibiyle aynı başarısı ile partimizi temsil etmeye başaracaktır. Demokrasilerin yerleşmesi sanıldığı kadar kolay değil. Dünyanın her yerinde demokrasiler yüzlerce yıllık yoğun ve hatta kanlı olan bir takım olaylarla ancak kazanılmıştır. Bunu da sonunda toplumların kendisi başarmıştır. Genelde halkın o değişimi istemesiyle demokrasi başlamıştır.Ülkemizde artık 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizde gerçek anlamdaki demokrasi 1950 yılında çoklu partilerin seçime katılmasıyla olmuştur. Maalesef bu süreç sıkıntılı geçmiştir ve sık sık kesintiye uğramıştır. Ama halkımız hiçbir şekilde kararını bozmadan bu demokrasiyi devam ettirmek için çalışmış ve elinden geldiği kadar iktidarları güçlü getirmeye çalışmıştır. Çünkü bir iktidarın ancak demokratik sistemlerle güçlü olması durumunda demokratik reformları yapabilmek mümkün olacaktır. AK Parti işbaşında olduğu bu 10 yıl içinde bu halkımız geçirdiğimiz 3 seçim boyunca tercihini hep yukarılara yükseltilerek bu harekete desteklediğini belirtmiştir. Bu nedenle bizi bugünlere ve güçlü bir iktidara taşıyan halkımıza minnetimizi ifade etmek isterim. Halkımız Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sonuna kadar güvenmiştir ' şeklinde konuştu.

Parti içine fitne sokmaya çalışanların olduğunu söyleyen AK Parti Samsun İl Başkanı Osman Çetinkaya, ' Siyasette olmazsa olmaz bir kavram var buda uyumdur. Biz hizmet odaklı siyaset gütmek istiyoruz. Biz teşkilat ve ekip olarak 2014'de kenetlendik. Bu sürece olumlu katkı vermek isteyenlere kapımız açık. Ama partimizin içine her fırsatta fitne sokmaya çalışan ve bölücülük yapmaya çalışan arkadaşlarımız da var. Bunları buradan tatlı bir şekilde uyarmak istiyorum. Herkes haddini bilsin. Biz Genel Merkezimiz, milletvekilimiz ve teşkilatımız il birlikte çalışmalarımıza bakıyoruz. Hedefimiz 2014 yerel seçimleri birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Farklı şeyler söyleyen olabilir. Biz sorumluluğumuzu biliyor ve buna göre hareket ediyoruz. Yönetimim olarak biz işimize bakıyoruz. Ak Parti ailesi büyük bir aile fitne sokmaya çalışanlara fırsat vermeyecek kadar büyük bir ailedir ' dedi. AK Parti'nin Türkiye'de 2 milyon 500 bin'e yakın kadın üyesi olduğunu söyleyen AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Meral Kirişçioğlu, 'Türkiye'deki kadınlar partimize sahiplenmişlerdir. Evlatlarımızın geleceği ve umudumuz AK Partidir. Partimiz bizim için evladımız gibidir ' diye konuştu.

388 delegenin oy kullandığı seçimlerde Zeynep Gürbüz oyların tamamını alarak başkanlığa tekrar seçildi.
Kaynak: İHA