SP'de 'Kongre' Süreci Sürüyor

Saadet Partisi (SP) Adana İl Başkanı Mustafa Gözütok, 'Milli Görüş Davası'nın, hiçbir dış güçlere bağlı olmadan görevini en iyi şekilde yerine getirdiğini söyledi.

SP'de 'Kongre' Süreci Sürüyor
SP'de 'kongre' süreci devam ediyor. SP Kozan İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı, Gözde Müzikhol'de gerçekleştirildi. Yoğun ilgi gösterilen kongreye, tek listeyle gidildi.

Kongreye katılanlar arasında; SP Genel Başkan Yardımcıları Yakup Budak ve Temel Karamollaoğlu, SP İl Başkanı Mustafa Gözütok ile birlikte Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan da yer aldı. Burada konuşan Gözütok, “1969 yılında merhum liderimiz Necmettin Erbakan Hocamızın temellerini atmış olduğu milli görüş topluluğunun manevi özelliği çok önemlidir. Bizler yaşamımız boyunca bu davaya hizmet edeceğiz. Kongremizin ilçemize büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Milli Görüş davası hiçbir dış güçlere bağlı olmadan görevini en iyi şekilde yerine getiriyor” dedi.

Yapılan kongrelerin partiyi adeta şahlandıracağı görüşünü savunan SP Genel Başkan Yardımcısı ve MYK üyesi Yakup Budak, “Bizler ülkemizin sorunlarını ve çözüm yollarını birlikte arayacağız. Ülkemizdeki olumsuz gelişmelerin sona ermesi için Saadet Partisi iktidara gelmelidir” ifadesini kullandı.

Hükümetin dış politikalarında sınıfta kaldığını savunan SP Genel Başkan Yardımcısı Temel Karamollaoğlu ise, Türkiye'nin bugün içinde bulunduğu noktadan daha iyi bir noktaya gelebilmesi, haksızlıkların ortadan kalkması için SP'nin iktidarına ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Karamollaoğlu, konuşmasını da şöyle sürdürdü;

“SP olarak sömürü, adaletsizlik ve haksızlığın karşısındayız. Bizler düşmanlarımızı sadece kendi sınırlarımız içerisinde yenemeyiz. Bunun için birlik ve beraberlik oldukça önemlidir. Bir milletin düşmanını yenebilmesi ancak ahlaki ve manevi inancına bağlıdır.”

SP Kozan İlçe Başkanı Cemil Dal da tüm engellere rağmen, 'Milli Görüş Davası'nda dimdik yürüyeceklerini belirtti. Konuşmaların ardından 40 yıldan bu yana partide ilçe başkanlığı ve parti yöneticiliği yapan 14 kişiye plaket takdim edildi. Yapılan seçimlerin ardından mevcut başkan Cemil Dal'ın hazırlamış olduğu listeye güven oyu çıkarken, oluşturulan yeni yönetim kurulu listesindeyse şu isimler yer aldı; “Süleyman Şenoğul, Mehmet Gelebek, İbrahim Öncü, Bekir Doğan, Serdar Topal, Enver Sezen, Mustafa Ateş, Ahmet Özkan, Emin Perçin, Abdullah Kelebek, Bilal Özgür,Ali Yıldırım, Ali Akıllıoğlu ve Halil İbrahim Kekilli.”
Kaynak: İHA