Küre'de Bir Ev Çığ Altında Kaldı
Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı Kayadibi köyüne düşen çığ sonucu kar altında kalan evdeki 5 kişi, ekipler tarafından kurtarıldı.

Daha sonra ekipler, ahırda donmak üzere olan hayvanları da karın altından çıkararak telef olmalarını engelledi. Çığ nedeniyle köye ulaşım sağlanamazken, kar temizleme çalışmalarında İl Özel İdaresi'ne bağlı 7 kurtarma aracı yetersiz kalınca Ankara'dan yardım istendi. Ankara'dan büyük boy portatif aracınyola çıktığı kaydedildi. Ayrıca köylüler güvenli bir yere yerleştirilirken, erkekler ise kurtarma ekiplerine yardımcı oluyor.
KÜRE'DE KAR KALINLIĞI 2 METREYİ GEÇTİ
Küre'de 2 gündür yağan kar nedeniyle şehir merkezinde kar kalınlığı 1.5 metreyi geçerken yükseklerde ise kar kalınlığının 2 metreyi buldu. Kar nedeniyle ilçeye bağlı çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı. Buzlanmanın olduğu yollarda ise çok sayıda maddi hasarlı ve yaralamalı kaza meydana geldi.
Öte yandan zincirsiz araçların trafikte seyretmesine izin vermeyen ekipler, sürücülere zincir takmalarını konusunda sürekli uyarılarda bulunuyor.
