Bartın Belediyesi Karla Mücadele İçin Yeniden İş Başında
Bartın'da aralıklarla etkili olan kar yağışı sebebiyle Bartın Belediyesi ekipleri kar çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Meteorolojiden gelen haberler doğrultusunda kar Bartın'a düşmeden bütün ekiplerin koordinasyon merkezinde toplandığını ve yağışların etkili olduğu akşam saatlerinden itibaren özellikle ana arterlerin ulaşıma açık tutulması içinçalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü söyleyen Belediye Başkanı Cemal Akın, 'Meteoroloji bilgilerini daha evvelden aldığımız ve dün akşam itibarı ile etkisini arttıran kar yağışlarına karşı tedbirli olmak için, kar daha kentimize düşmeden koordinasyon merkezimizde toplanıp akşam saatlerinden itibaren greyder kepçe ve tuzlama araçlarımızla çalışmalara başladık. Özellikle Kadın Doğum Hastanesi gibi risk oluşturan, yoğun kullanılan yollarımızda ve ana arterlerde kar kürüme ve tuzlama çalışmaları ileulaşımın bir an bile aksamadan sürmesini sağlıyoruz. Koordinasyon merkezimizde toplanıp, kentimizin her yerinde özellikle ana arterlere koordineli şekilde görevlendirdiğimiz, İtfaiye ve Temizlik İşleri, Park ve Bahçeler ve Fen İşleri Müdürlüklerimize bağlı ekiplerimiz ile, dün akşam saatlerinden beri ara vermeden, araçlarımızın kontaklarını kapatmadan, 24 saat esası ile çalışarak yollarımızı ulaşıma açık tuttuk. Aynı zamanda yaya ekiplerimizle de greyder ve kepçelerimizin giremediği kaldırım veyollarımızda kar kürüme çalışmaları yaparak ulaşımı rahatlatıyor vatandaşlarımızın rahatça yürümesini sağlıyoruz ' dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, 'Son olarak, vatandaşlarımızın, soğuk hava şartları sebebiyle su sayaçlarının donmaması için gerekli tedbirleri almalarını ve belediye olarak kar yağışları dolayısı ile ulaşımın olumsuz etkilenmemesi için üzerimize düşeni yaparak canla başla çalıştığımızı bilmelerini istiyorum ' diye konuştu.
