Ak Parti'de 'Kongre' Süreci

AK Parti Samandağ İlçe Teşkilatı'nda 'Kongre' süreci tamamlandı.

Ak Parti'de 'Kongre' Süreci
Tek listeyle gidilen seçimlerin ardından yeniden başkanlık görevine getirilen Metin Canbolant, güven tazeledi.Yetimler Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen; 'AK Parti Samandağ İlçe Teşkilatı Olağan Genel Kurul Toplantısı'na yoğun ilgi gösterildi. Divan Başkanlığı görevini Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanhverdi'nin üstlenmiş olduğu kongreye katılanlar arasında; AK Parti Hatay milletvekilleri Adem Yeşildal ve Orhan Karasayar, Ak Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Altınözü Belediye Başkanı Cavit Alkan, Erzin Belediye Başkanı Kasım Şimşek, Mağaracık Belediye Başkanvekili Mesut Nural'ın yanı sıra Samandağ Belediye Meclis üyeleri Soydan Yılmaz, Sezar Güneş ile birlikte Samandağspor Kulüp Başkanı İbrahim Aydoğan da yer aldı.

Burada konuşan AK Parti Samandağ İlçe Başkanı Metin Canbolant, yaklaşık 2 yıl önce atamayla ilçe başkanlığı görevine getirildiğini hatırlatarak, “Değerli bakanımız ve milletvekillerimiz bir daha yönetmek için lütufta bulundu. Bizi layık gördüler kendilerine teşekkür ediyorum. Hedefimiz; bu ilçeye ne katabiliriz, ne kazandırabiliriz. Bu İlçeye hizmet yapacağımıza inanıyorum. Bu İlçede birlik ve beraberlik içinde aile olgusunu koruyacağımıza söz veriyoruz. Parti bayrağımızla Samandağ ve Samandağ gençleri için yoluma devam edeceğiz” dedi.AK Parti'nin, iktidarda olduğu süreç içerisinde Türkiye'de ilklere imza atıp, önemli başarılar elde ettiğini kaydeden AK Parti Hatay Milletvekili Adem Yeşildal, “Eğitimde, ulaşımda, enerjide demokraside ve her alanda hizmet yaptık. Hiç şımarmadık. 74 milyon insanın bize verdiği sorumluluğun ne anlama geldiğini biliyoruz” ifadesini kullandı.

Samandağ-Antakya Karayolu'nun standartlara uygun hale getirileceğini kaydeden Yeşildal, konuşmasını da şöyle sürdürdü; “Devlet hastanesi ek binasını hizmete sunduk. Adalet Sarayı'nda yer sorunu çözüldü ve 2012 yılında temeli atılacak. Kültür Merkezi bitme aşamasında. Toplu konut Samandağ'a şart. Yerel yönetimlerden bir an önce yer bulmaları gerekiyor. Samandağ'da fakir yok mu? Var. Her vatandaşa 100 TL'ye ev sahibi yapmak için uğraşıyoruz.”12 Eylül Darbesi'nden en çok Samandağlıların etkilendiğini savunan Yeşildal, Samandağlılar zindanlarda işkence görmeye maruz tutuldu. 12 Eylül sorumlularından hesap sorduk. Yargılamaya başladık. Hiçbir karanlık dönem kalmayacak” ifadesini kullandı.

“AK Parti Tayip Erdoğan ile tek millet, tek vatan tek bayrak” yorumunda bulunan AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar da, parti olarak ulaşımdan sağlığa ve hatta demokrasiye kadar her alanda halka hizmet ettiklerini anlattı. AK Parti İl Başkanı İsmail Kimyeci de, Hatay'ın geçmişten beri ülke bütçesine önemli ekonomik katkıda bulunduğunu ve en çok vergi veren ilk on il arasında olmasına rağmen, geçmiş iktidarlar döneminde hakkettiği ekonomik yatırımları alamadığını, bu duruma AK Parti iktidarı ile son verilmeye başlandığını dile getirdi.Konuşmaların ardından başkanlık seçimlerine geçildi. Tek listeyle gidilen genel kurulda mevcut başkanı Metin Canbolant'ın hazırlamış olduğu listeye güven oyu çıktı. Buna göre Canbolant'ın hazırladığı listede şu isimler yer aldı; “Ahmet Acı, Mehmet Alkaya, Fahrettin Arol, Hüseyin Bayraktar, Remzi Beyaz, Ercan Canlı, Mehmet Çolak, Recep Dönmez, Bülent Duran, Bekir Durdu, Muhyiddin Fırıncıoğulları, Özkan Göz, Yusuf Güleryüz, Hüseyin Gülsever, Ahmet Gültekin, Mehmet Gümüş, Cuma Güzelsağaltıcı, Mehmet Irmak, Mehmet Kurmaz, Hırant Kuş, Turgay Kuş, Vecdi Küçük, Süleyman Sağ, Yusuf Sürmeli, Soner Süt, Yüksel Şahutoğlu, Abdullah Ünal ve Halit Yiğit.”
Kaynak: İHA