10 Bin Kilometre Yolda Karla Mücadele

Kahramanmaraş İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği Yol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, son yılların en ağır kış mevsimi yaşanan kentte, yolları açık tutmak için gece gündüz çalışıyor.

10 Bin Kilometre Yolda Karla Mücadele
İl genelinde 9 Ocak 'tan bu yana etkili olan kar ve tipi nedeniyle kapanan yollar, il özel idaresi ekiplerinin gayretli çalışmaları ile ulaşıma açık kalıyor. Yaklaşık 10 bin kilometre yolda 51 iş makinesi ile yürütülen karla mücadele çalışmalarının maliyetinin ise 1 milyon TL 'ye ulaştığı öğrenildi.Kahramanmaraş Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Güngör, başarılı çalışmaları nedeniyle Elbistan, Afşin, Göksun ve Ekinözü ilçelerindeki il özel idaresi çalışanlarını ziyaret ederek personelini kutladı.

Kış mevsimi öncesi yapılan planlama ile karla mücadele çalışmalarının gerçekleştirildiğini kaydeden Güngör, “İlimiz 30 yılın en sert kışını yaşıyor. Günlerdir devam eden yoğun kar yağışından ötürü kapanan köy yollarımız personelimizin gece gündüz demeden fedakar çalışmaları ile açıldı. Personelimizi kutluyorum.” dedi.Karla mücadele çalışmalarının aralıksız süreceğini dile getiren Güngör, “Elbistan, Afşin, Göksun, Nurhak ve Ekinözü ilçelerinde karla mücadelede personelimizin gösterdiği başarı vatandaşlarımız tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Hiçbir aksaklığa meydan vermeden ve mesai mefhumu gözetmeksizin bu çalışmalarımızı sürdüreceğiz.” diye konuştu.

İl Özel İdaresi Yol Müdürü Yavuz Dokumacı ise, karla mücadele çalışmalarına başlarken ekipman olarak tam donanımlı hale geldiklerini ifade ederek, “Şuan yol açma çalışmalarımızda 24 greyder, 11 dozer, 8 yükleyici ve 7 adet kar bıçaklı kamyon olmak üzere toplam 51 iş makinemiz aktif olarak çalışıyor. Bunun yanında Kahramanmaraş 'ta yol açma çalışmalarımız kapsamında bir ay içerisinde 250 ton mazot kullandık. Mazot giderine yaklaşık 950 Bin TL 'lik giderimiz oldu. İş Makinelerinin arızalarında ve onların yapımında yaklaşık 275 Bin TL 'lik bir giderimiz oldu. 24 saat esasına göre çalışmalar devam edecek.” ifadelerini kullandı.İl Özel İdaresi olarak sorumluluk bölgelerinde 5 bin 034 kilometre yol bulunduğunu, bunun haricinde çalışma yaptıkları toplam 10 bin kilometrelik yoğ ağı olduğunu ifade eden Dokumacı, bazı bölgelerde birkaç defa yol açma çalışması gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Özellikle grup köy yolları ve hasta nakillerinde kullanılan güzergahların her zaman ulaşıma açık kalması için gayret gösterdiklerini belirten Dokumacı, bu çalışmalarında da sağlık ekipleri ile koordinasyon halinde olduklarını kaydetti.

Dokumacı, sözlerini şöyle tamamladı:“Burada en büyük görevi personelimiz yükleniyor. Arazide görev yapan personelimiz çok özveri ile çalışıyor. Bu başarının en büyük payı onlara ait. Yollarımızı açık tutmak için kendi mesai saatlerinden fazla olarak 14 saat boyunca çalışıyorlar. Bazı günler hiç uyku uyumadan gece boyunca yol açma çalışmalarını sürdürdüler. Diğer yandan en önemli konulardan bir diğeri ise 112 ekipleri ile koordineli bir şekilde çalıştık. 112 Acil servisin bütün taleplerinde biz hastaya en hızlı şekilde ulaşmak için imkanlarımızı seferber ettik. Bu konuya özellikle önem gösterdik. Daha önce kış aylarında sık yaşanan ölüm olayları bu kış kesinlikle yaşanmadı. Bunun haricinde yolda kalan vatandaşlarımızı İl Özel İdaresi ekipleri olarak kurtardık. Bütün bu çalışmalarımızın yanında Karayollarına Göksun yolunu açık tutmak ve Andırın yolu başta olmak üzere Karayollarına da ciddi manada makine desteği sağlamış bulunuyoruz.”
Kaynak: İHA