Van'da Depremzedelere Yardım Derneği Kuruldu

Van'da meydana gelen iki büyük depremin ardından, ilk kez depremzedelere koordineli bir şekilde yardım ulaştırmak amacıyla bir dernek kuruldu.

Van'da Depremzedelere Yardım Derneği Kuruldu
Vanlı depremzedeler seslerini, sorun ve sıkıntılarını ilgili makamlara ulaştırmak için yardım deneği kurdu. Van Afet ve Depremzedelere Yardım Derneği adı altında Muzaffer Güçlü başkanlığında kurulan dernek, faaliyetlerine başladı. Yaşanan depremlerden dolayı bölgedeki vatandaşların sorun ve sıkıntılarını onlarla birlikte yaşadıklarından çözüm yollarını da en az onlar kadar bildiğini söyleyen Güçlü, 'Söz konusu sorunları çözmek için beraber, aklımızı, bilgimizi ve ruhumuzu ortaya koyacağız ' dedi.

Meydana gelen afet ve depremlerden dolayı vatandaşların her türlü maddi-manevi ihtiyacını karşılamak üzere gerek devlet gerek yardımsever insanlar gerekse uluslararası kuruluşlar nezdinde yasa ve mevzuatlar çerçevesinde her türlü gıda, nakdi ve ayni yardımları afet bölgesine ulaştırmak için çalışacaklarını dile getiren Güçlü, 'Oluşturacağımız uzman ekipler sayesinde, özellikle depreme dayanıklılık açısından binalarda kat maliklerinin iznini alarak ilgili çalışmaları yapıp sonuçları tarafsız bir şekildekamuoyuna yansıtacağız ' diye konuştu.
Kaynak: İHA