Suriye'de Aşiret Liderleri De Esed'e Karşı Cephe Aldı

Suriye'de yönetim karşıtı gösteriler devam ederken, ordudan ayrılan askerlerin ardından aşiret liderleri de Beşşar Esed yönetimine karşı cephe aldı.

Aşiret liderleri hazırladıkları bildiride, halka yönelik şiddeti kınayarak, halkın yanında yer aldıklarını duyurdu.

Suriye'de ordudan ayrılarak Özgür Suriye Ordusu'na katılımlar devam ederken, ülkenin önde gelen aşiret liderleri Esed yönetimine karşı cephe aldı.

Yönetimin halka yönelik şiddetini kınayan aşiret liderleri, Esed yönetimine karşı halkın yanında olduklarını duyurdu. Muhaliflerin sosyal paylaşım sitelerine yükledikleri görüntülerde, ülkenin en büyük aşiretleri adına açıklama yapan Devavne aşireti lideri Mahmut El Mur, Esed yönetiminin halka yönelik 'vahşice ' olarak nitelendirdiği katliamlarını kınayarak, yönetime karşı özgür halkla birlikte mücadele edeceklerini bildirdi. Aşiret lideri El Mur, Meşelfa, Togan, Beni İz, Gazi, Galgal gibi bir çok aşiret liderinin imzaladığı bildiriyi okuyarak tüm bu aşiretlerin Esed yönetimine karşı halkla birlikte mücadele eteceklerini söyledi. El Mur, ayrıca Suriye'deki tüm aşiretlere Esed yönetimine karşı halkın yanında birlik olmaya çağırdı.