Sorgun Kaymakamlığı Küfüre Savaş Açtı

Yozgat'ın Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, insanların kullandıkları argo kelimelerin ve küfürlü konuşmalarının farkına varmalarını sağlamak için kampanya başlattıklarını söyledi.

Sorgun Kaymakamlığı Küfüre Savaş Açtı
Küfürlü konuşan insanların söyledikleri sözlerin farkında bile olmadığını belirten Kılıç, 'Bazı insanlarımız küfürlü konuşurken doğal bir şey söylüyormuş gibi konuşuyor. İşte biz bu insanların küfürlü konuştuklarının farkında olmalarını sağlamak amacıyla böyle bir kampanya başlattık ' dedi.

2012 Yılını 'Argo ve Küfürle Mücadele Yılı ' ilan ettiklerini kaydeden Kılıç, 'İlçemizde böyle bir kampanya başlatmış olmamız, Sorgun'da çok fazla küfür kullanılıyor, çok fazla argo kullanılıyor anlamına gelmiyor. Sigara ne kadar Türkiye'nin her tarafında kullanılıyorsa küfür de Türkiye'nin her tarafında kullanılıyor. İlçemizde bu küfürle ve argoyla ne kadar mücadele eder ne kadar farkındalık oluşturabilirsek o kadar iyi olacağını düşünerek bu mücadeleye girdik. Bu mücadelede Milli Eğitim Müdürlüğümüz,Müftülüğümüz, diğer kamu kurum ve kuruluşları, esnaf ve vatandaşlarımız bizlere büyük destek veriyor. Buradaki amacımız insanların birbirine daha bir sevgiyle yaklaşması ve birbirini sevgiyle kucaklamasıdır ' dedi

Söz konusu kampanyanın yalnızca küfür ve argoya değil, Türkçenin kötü kullanımına karşı da açıldığına da dikkat çeken Kaymakam Kılıç 'İnsanlar, çevreyle iletişim kurarken birtakım alışkanlıklarını ön plana çıkararak konuşabiliyor ve öğrencilerimiz de bu konuşmalardan etkilenerek bu tür konuşmaları telaffuz edebiliyor ' diye konuştu.
Kaynak: İHA