Siirt'te 300 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı

Siirt'te yaklaşık 300 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Siirt'te 300 Köy Yolu Ulaşıma Kapandı
Eruh-Şırnak yolunda mahsur kalan Dicle Elektrik AŞ Müessese Müdürlüğü ekibini kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Dün geceden beri devam eden kar yağışı nedeniyle Eruh-Şırnak yolu ulaşıma açılamazken, yolda mahsur kalan Dicle Elektrik AŞ Müessese Müdürlüğü ekibini kurtarma çalışmaları devam ediyor. Karayolları 94. Şube Şefi Hasan Dağ, 'Bu yolun açılması için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca bu yolda mahsur kalan Dicle Edaş Müessese Müdürlüğüne ait bir ekibi de kurtarma çalışmalarımız devam ediyor. Bunun yanı sıra Siirt Pervari karayolu da öğleden sonra ulaşıma kapandı ' dedi.

Kar yağışı köy yollarındaki ulaşımı da aksatıyor. İl Özel İdare Genel Sekreteri Mahmut Kurtuluş, 'Sabahtan beri devam eden kar yağışı 300'e yakın köy ve mezra yolunun kapanmasına neden oldu. Ekiplerimiz çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor ' şeklinde konuştu.

Yoğun kar yağışı nedeniyle kapanan Şirvan ve Aydınlar karayollu İl Özel İdare kar temizleme ekiplerinin çalışması sonucu açıldı. Ankara-Siirt arasında yapılması gereken Bora Jet'e ait uçak seferleri de, Siirt havaalanın uygun olmaması nedeniyle Batman üzerinden gerçekleştirildi. Siirt yolcuları karayoluyla Batmana, Batmandaki yolcularda Siirt'e getirildi.

Şehir merkezinde de trafiği olumsuz etkileyen kar yağışı nedeniyle araç sürücüleri zor anlar yaşarken, belediye ekipleri iş makineleri ile şehir merkezindeki caddelerdeki kar temizleme çalışmalarına başladı. Yokuş olan yollar trafiğe kapanırken, kar nedeni ile yolda kalan sürücülerin imdadına vatandaşlar yetişti. Kar yağışı nedeniyle esnaf da, yaya veya da bisikletlerle siparişleri yetiştirmeye çalıştı. Tüp siparişlerini yetiştirmeye çalışan Hasan Çelik, 'Kar yağışı nedeni ile araçlarımızla siparişleridağıtamadığımız için kendimiz yaya veya da bisikletle götürüyoruz. Kar yağışı nedeni ile işlerimiz olumsuz yönde etkilendi ' dedi.

Yağan karın altında çocuklar, kartopu oynayarak ve kardan adam yaparak karın keyfini çıkardı.
Kaynak: İHA