Seni Anlıyorum Projesi

Gazipaşa İlköğretim Okulu öğrencileri, hazırladıkları "Seni Anlıyorum Projesi" kapsamında Atakum Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi öğrencileri ile “Veli Kaynaşma Çayı”nda bir araya geldi.

Seni Anlıyorum Projesi
İlkadım Belediyesi Acem Tekkesi'nde düzenlenen etkinlikte buluşan öğrenciler, veliler ve okul yöneticileri birlikteliğin tadını çıkartarak gönüllerince eğlendiler. Uygulanan projeyi desteklediklerini belirten İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Alican Usta, 'Bu projeyi 2 okulumuzda uyguluyoruz. Atakum Fahriye-Kemal Kızılot Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki 6 öğrenci Gazi Paşa İlköğretim Okulu'na geliyorlar. Bu çocuklarımız, normal derslere girerek diğer akranlarıyla uyum sağlamaya çalışıyor. Engellileri ayrıştırdığımız zaman sadece kendi davranış modellerini öğreniyorlar. Ama normal bireylerin arasına girdiği zaman normal bireylerin davranışlarını da öğreniyorlar. Bu da bunların gelişimine çok katkısı oluyor. Bu projemiz engelli bireylerin gelişimi ve toplumsal kabulü için çok önemli ' dedi.

Projenin 2012 Haziran ayına kadar süreceğini belirten Usta, 'Bu çalışmada 6 otizmli öğrenci her hafta bir gün bir ders saati boyunca görsel sanatlar öğretmeni ve rehber öğretmen eşliğinde Gazipaşa İlköğretim Okulu 4/D Sınıfı'nda görsel sanatlar dersinde çalışmalar yaparak el becerilerini geliştirip, yeni ürünler ortaya çıkartacaklar ' diye konuştu.
Kaynak: İHA