Milletvekili Ersoy: Ak Parti, Bir İdeoloji Partisi Değil, Bir Hizmet Partisidir

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, “AK Parti, bir ideoloji iktidarı değildir, bir ideoloji partisi de değildir ve AK Parti elbette ki bir hizmet partisidir.” dedi.

Milletvekili Ersoy: Ak Parti, Bir İdeoloji Partisi Değil, Bir Hizmet Partisidir
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Kars 'ta düzenlenen AK Parti Genişletilmiş Kars İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Ersoy, burada yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, bütün Türkiye 'nin partisi, bütün Türkiye coğrafyasında yaşayan, herkesin, her inancın, her ideolojinin, her kimliğin ve her kesimin partisi olduğunu belirterek, “Biz bütün Anadolu 'yu kardeşlik duyguları ile kucaklamanın mücadelesini vermek üzere buralara gelmiş bir partiyiz. Ama AK Parti aynı zamanda bir ideolojinin partisidir. Bütün bunları dikkate aldığımızda, milletin sağduyusunun, milletin yüreğinin sesinin ebediyen iktidar olabilmesinin milletin bizatihi kendisinin iktidarının muktedir olabilmesinin mücadelesini vermek üzere kurulmuş bir partidir. AK Parti, milletin adam yerine konulmasının kavgasını vermek üzere kurulmuş, yola çıkmış siyasi kadroların, inaçların partisidir.” diye konuştu.

'SEÇİMLERDE SÖYLEDİKLERİMİZİN ARKASINDAYIZ '

Basına kapalı bölüme geçilmeden kürsüye çağrılan AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan ise seçim sürecinde söylediklerinin arkasında olduklarını hatırlatarak, Kadın Doğum Hastanesi'nin sessiz sedasız temelinin atıldığını söyledi.

Arslan, “Geçmişte biliyoruz ki bu tür işler şaşaalarla, resmi temel atma törenleri ile hep konuşulurdu ve temel atıldıktan sonra da bu binalar yıllarca yapılamazdı. Ancak sayın başbakanımızın bir talimatı var. Temel atma töreni değil, bitirip hizmete sunmak çok önemli diye. İşte bu düstur çerçevesi içerisinde biz hastanemizi bir an önce bitirip hizmete sunmayı önemsediğimiz için temel atmalarla çokta tören yapmayı öngörmüyoruz.” diye ifade etti.
Arslan, daha sonra, 200 yatak kapasiteli bir hastane olacağını söylediği Kadın Doğum Hastanesi'nde, 50 tane yoğun bakım yatağı, ayrıca 30 tane de acilde yatak olacağını vurguladı. Arslan, “Bu birimlerle yani 280 yatak kapasiteli yeni, donanımlı ve modern bir hastaneye Kars kavuşmuş olacaktır.” dedi.

Arslan, zaman zaman Erzurum 'a veya başka bir yere hastaların gidebileceğinin altını çizerek, bunların neden gideceğini ise şöyle sıraladı: “Tıpta bazı alanlar vardır ki bunları her yerde açmanız mümkün değildir. Çünkü o alanda hasta sayısı çok fazla değildir. O alan ziyadesi ile ihtisas gerektirmektedir ve bunu Türkiye 'de birkaç yerde açmak gerekir. Bunu Kars 'a açarsanız 10 günde bir tane hasta gelecek diye beklerseniz, bu sefer de kaynaklarınızı heba etmiş olma gibi bir şey söz konusu ki bu da bizim, AK Parti'nin özellikle izlediği bir yol ve yordam değildir. Akılcı olan, doğru olan, ekonomik olanı yapmak gerekir. Bu çerçevede belki hastalarımız başka yerlere gidecek, ancak geçmişte olduğu gibi artık bir araştırma hastanesi ihtiyacı çerçevesinde insanlarımız başka yerlere gitmeyecek ve yolarda hayatlarını kaybetmeyecekler.”
Toplantıya, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, AK Parti Kars İl Yönetimi ile ilçe yönetimleri ve belediye başkanları katıldı. Toplantı, açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.