'Lüks İş Yemekleri İçin Hapishaneyi Seçin'

Galler’in başkenti Cardiff'te bir cezaevinde yatan tutuklular, hapishane içinde lüks bir restoran işletmek için kolları sıvadı.

Bu restoranın tek farklılığı mahkumlar tarafından işletiliyor olması değil. Buraya hapishane dışından insanlar da rezervasyon yaptırarak yemek yemeye gelebilecek.

Wales Today gazetesinin haberine göre, konsept tasarımı ödüllü şef Alberto Crisci tarafından hazırlanan “The Clink ' (Kodes) isimli cezaevi restoranında tüm yemekler organik yiyeceklerden oluşacak ve üst düzey kişilere hitap edecek. İç tasarımının tamamen buradaki mahkumlar tarafından yapılan restorana, bireylerin yanı sıra şirket veya kuruluşlar da “iş yemekleri” için rezervasyon yaptırabilecek.

'The Clink 'de görev yapacak kişiler yine bu cezaevinde tutuklu bulunan mahkumlar arasından seçilecek. Çalışacak olan kişilerde, “ağır suç işlememiş, sağlık şartları uygun ve iyi davranışlı” olma ön şartı aranıyor. Bununla ayrıca, suçluların rehabilite edilip topluma daha iyi uyum sağlaması da hedefleniyor. Çalışan mahkumlara haftalık 15 sterlin “harçlık” verilecek.

Dışarıdan yemeğe gelen kişilerin ise öncelikle sicillerinin temiz olması18 yaşından büyük olmaları şartı aranıyor. Cezaevindeki restorana gelirken dışarıdan gelen bu konukların yanlarında, cep telefonu, fotoğraf makinesi, laptop, sakız, sprey, bıçak ve benzeri eşyaları getirmesine kesinlikle izin verilmeyecek. İçki servisinin de yasak olacağı restoranda, “plastik” çatal-kaşık-bıçak kullanılacak.