Kütahya'da 'helal Gıda' Konferansı

Kütahya Müftülüğü'nün düzenlediği 'Helal Gıda' konulu konferansın konuşmacısı olarak ilan edilen Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr.

Kütahya'da 'helal Gıda' Konferansı
Hüseyin Kami Büyüközer etkinliğe katılmayınca, konuyu, salonu dolduran katılımcılara İl Vaizi Hasan Tekin anlattı.Müftülük Konferans Salonu'ndaki faaliyetin ilk konuşmasını İl Müftü Mustafa Üskülüplü yaptı. Üskülüplü, 'Konferansımızın konuşmacısı GİMDES Başkanı Hüseyin Kami Büyüközer'di.

Ancak kendisi konferans tarihine 1 gün kala mazereti sebebiyle etkinliğe katılamaycağını belirtti. Süre uzun olmadığı için konferansı iptal etmedik. Aynı konuyu il vaizimiz Hasan Tekin'in anlatmasını önerdim ve kendisini bu teklifimi kabul etti.Salonumuzu dolduran katılımcılarımıza şükranlarımı sunuyorum ' dedi.İl Vaizi Hasan Tekin, 'Helal Gıda Sertifikası'nın önemine işaret ederek, 'Helal Gıda Sertifikası hem ticaret hem de sağlık yönüyle önemli. Belgeye sahip ürünlerin sağlıklı olduğuna güvenilir ' şeklinde konuştu.

Tekin, 'Helal' kavramının bir yaşam biçimi olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: “Helal gıda, ilk Peygamber Hz. Adem 'den bu yana peygamberler aracılığı ile bizlere tebliğ edilmiş ve önemine dikkat çekilmiştir. Helal bir yaşam biçimidir ve Allah 'ın bir emridir. Helal, biz Müslümanlar için imani bir meseledir. Helal, Allah 'ın koyduğu bir sistemdir. Helal hayat sistemini devam ettirmek için öncelikle yiyecek ve içecekte helal olanı tercih etmeliyiz. Maalesef neyin helal, neyin haram olduğu konusunda son zamanlara kadar büyük sıkıntılar yaşanmaktaydı. Helal Gıda Sertifikası ile bu engel büyük ölçüde aşılmış oluyor. Ürettiğiniz ürünlerin helal olduğunu ispatlamak için artık Müslüman olmanız yeterli gelmiyor.”Konferansa İl Sağlık Müdür Vekili Kamil Türkmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Akkaya, KUTSO Meclis Başkanı Nihat Delen ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Kaynak: İHA