İhtiyacı Olan Okullara Yardımistanbul

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim kurumlarını eğitime katkıda bulunmak isteyen bağışçılarla buluşturmayı amaçlayan ''birsilgibirkalem.org'' internet sitesi yönetim ekibini kabul etti.

Avrupa Birliği Bakanlığı'nın Ortaköy'deki ofisinde gerçekleşen kabulde konuşan Bağış, ''birsilgibirkalem.org''un Türkiye'deki ihtiyaç sahibi ilk ve orta öğretim okullarla bu okullara bağış yapmak isteyenleri bir araya getirerek köprü vazifesi gördüğünü söyledi.

Bağış, ''birsilgibirkalem.org'' yöneticilerinin bu işi gönüllü olarak yapmasının kendisini çok etkilediğini belirterek, ''Hiçbir şekilde nakit yardımı kabul etmiyorlar. Okulların ihtiyaçlarını tespit edip bu ihtiyaçları yerine getirmek isteyenler, ister kendileri o okuldaki kitap, yazıcı, bilgisayar, fotokopi makinesi gibi ihtiyaçları kendileri tedarik edip direkt okullara gönderebiliyorlar, isterlerse de kendilerinin anlaşmalı oldukları bazı sitelere başvurup, oradan satın alıp direkt okula gitmesini sağlayabiliyorlar'' dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın projeye destek vermesinin kendisini de gururlandırdığını ifade eden Bağış, şunları söyledi:''Avrupa Birliği Bakanlığı olarak bu gençlerimize her türlü desteği verme sözünü verdik. Avrupa Birliği fonlarından yararlanabilmeleri için kendilerine gerekli eğitim çalışmalarını vereceğiz ve güzel projeler hazırlamalarına yardımcı olacağız. Onun dışında ben de eşimle birlikte kendi memleketim olan Siirt'teki 4 ayrı okulun, bugüne kadar onlara bildirmiş olduğu ihtiyaçlarını, ki 2 tane ısıtıcı, 8 adet oturma minderi, 1 adet renkli yazıcı, 1 tane de fotokopi makinesi ihtiyaçlarını karşılama sözünü verdim. O da bizim çam sakızı, çoban armağanı bir katkımız olsun.''Bağış, Türkiye'deki tüm hayırseverlere seslenerek, böyle projelerin desteklenmesi ve herkes tarafından sahiplenilmesi gerektiğini vurguladı.

Okulların eğitim standartlarını yükseltmenin Türkiye'nin gelecek nesillerinin kalitesini yükseltmek anlamına geldiğini belirten Bağış, ''Sayın Başbakanımızın hedef olarak koyduğu dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden biri olma çabalarına destek vermek anlamına gelecektir. Ülkemizin hak ettiği konuma gelebilmesi için Avrupa Birliği standartlarının üzerinde bir ülke olabilmesi, yani Atatürk'ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesinin üzerine çıkabilmesi için bu tür projelerin her zaman desteklenmesi gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

''birsilgibirkalem.org'' Yönetim Kurulu Başkanı Onur Aydın da, Siirt, Şanlıurfa, Diyarbakır ile depremle sarsılmış Van gibi illerdeki okulların isteklerini ''online'' olarak herkese duyurduklarını söyledi.

Şu ana kadar da 80 tane isteğin karşılandığını belirten Aydın, ''272 tane okul sisteme kayıt yaptırmış durumda ve bu her geçen gün artıyor. 1000'e yakın da kayıtlı bağışçımız var, onu da her geçen gün artırıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı ve Avrupa Birliği Bakanlığı gibi yapılacak desteklerle 1 yıl içerisinde, 100 binlerce bağışçısı olan ve bizim hiç para ve mal toplamadığımız, sadece aracı olduğumuz bir sistemin herkes tarafından bilinir olmasını amaçlıyoruz'' dedi.

Aydın, yardım operasyonları için çok büyük bir maliyetlerinin olmadığını kaydederek, ''Şu an kendi yağımızla kavruluyoruz ama desteklerle daha da büyüyeceğiz'' diye konuştu.
Kaynak: AA