Esidef’in Egeli İşadamları,abd’ye Açılıyor

Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, 20-26 Şubat 2012 arasında ABD’ye 10 kişilik bir heyet gidiyor.

Esidef’in Egeli İşadamları,abd’ye Açılıyor
ESİDEF 'li işadamları Fullton Ticaret Odası, Georgia Yatırım Ajansı ve Gwenyth Ticaret Odası üyeleriyle ikili iş görüşmeleri yapacak. ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara, “Amerika ile Türkiye arasındaki ticareti arttıracağız. ' dedi

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin genel anlamda potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğunu belirten Özkara “İki ülke arasındaki ticaretin artması ve gelişmesi, Türkiye adına çok faydalı olacaktır. Federasyon olarak gerçekleştireceğimiz bu gezide öncelikle Atlanta Yatırım Ajansı'nı ziyaret edip hükümet yetkilisi Amanda Schalandra ile görüşeceğiz. Fullton Ticaret Odası, Georgia Yatırım Ajansı ve Gwenyth Ticaret Odası üyeleriyle kendi salonlarında ikili iş görüşmeleri yapacağız. Ertesi gün Tenessee eyaletine geçip Nashville Ticareti Geliştirme Kurulu'nu ziyaret edecek ve yine işadamlarıyla görüşeceğiz. Son olarak da New York 'ta ticari ataşemizden, ABD ile ticaret yaparken dikkat etmemiz gerekenlerle alâkalı brifing alacağız.” şeklinde konuştu.

ESİDEF Başkanı Özkara, ardından Empire Ticareti Geliştirme Kurulu'yla fikir alışverişinde bulunacakalarını belirterek, ”Altı gün sürecek gezide mermer, araç üstü ekipmanları, tekstil, makine, metal ve gıda sektörlerinden üye işadamlarımız var. Gidecek olduğumuz şehirlerde, ticaret odası ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerimiz olacak. Üye firmalarımızın, ikili iş görüşmeleri yapmasını sağlayacağız. Ümit ediyorum ki firmalarımız, maksimum faydayla döner ve gidiş gelişleri sıklaşır.” dedi.