Cinayeti 'miting' Düzenleyerek Protesto Ettiler

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, bir sigara pazarlama şirketinde şoför olarak çalışan Çağlar Başköy'ün öldürülmesi protesto edildi.

İlçede faaliyet gösteren çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca miting düzenlendi. Yaklaşık bin kişinin katıldığı mitingde konuşan Belediye Başkanı Mustafa Güler, Çağlar Başköy'ün cesedinin, 9 Şubat'ta Tavşanlı-Kütahya karayolu yakınında bulunduğunu anlattı. Cinayet ve son günlerde meydana gelen akaryakıt istasyonlarından iki gasp olayının halk arasında nefrete yol açtığını ifade eden Başkan Güler, 'Toplumsal huzur ve sosyal barışın korunması adına hepimiz sorumluyuz. Çevrenizde gördüğünüz olumsuzlukları, asayiş kuvvetlerine bildirin. Kaymakamımızın telefonu açık, bizlerin telefonu açık. Tavşanlı'da toplumun refahı için gece gündüz demeden çalışan emniyet güçlerimizin bu konuda duyarlılığı var. Bu cinayeti işleyen kişi veya kişiler mutlaka bulunacaktır 'dedi

Tavşanlı Bakkallar ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Ali İhsan Özden ise Başköy'ün öldürülmesine tepkilerini dile getirmek amacıyla bu mitingi düzenlediklerini belirterek, 'Tavşanlı, huzurlu ve sakin bir ilçedir. Bu tür olaylara karşı güvenlik kamerası sistemi kurulması için vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz ' diye konuştu.

Çağlar Başköy için dua edildikten sonra grup olaysız dağıldı

Bir sigara pazarlama şirketinde şoför olarak çalışan 27 yaşındaki Çağlar Başköy hakkında ailesi tarafından 4 Şubat'ta güvenlik güçlerine kayıp başvurusunda bulunulmuş, Başköy'ün cesedi, 9 Şubat'ta Tavşanlı-Kütahya karayolunun 5. kilometresinde boş arazide bulunmuştu. Olaydan sonra jandarma tarafından gözaltına alınan 4 kişiden 2'si mahkemece tutuklanmıştı.
Kaynak: İHA