CHP'li Seçer'den İçtüzük Çıkışı

CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer, İçtüzük tartışmalarını bir kez daha gündeme taşıdı.

CHP'li Seçer'den İçtüzük Çıkışı
Türkiye'nin ve dünyanın birçok sorunu bulunduğunu, milletvekillerinin buna kafa yorması gerekirken TBMM'de yumruk yumruğa birbirine girdiğini söyleyen Seçer, 'Bunun sorumlusu muhalefet değildir. Bunun müsebbibi iktidardır ' dedi. CHP Milletvekili Seçer, Mersin Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (MESİAD) Akdeniz İhracatçı Birlikleri Toplantı Salonu'nda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katılımıyla gerçekleştirdiği 12. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Seçer, MESİAD'ın hem Mersin'e hem de bölgeye ekonomik, sosyal, kültürel anlamda önemli katkıları olduğunu ifade etti. MESİAD'ın önemli projelere öncülük ettiğini, bunların birçoğunun da hayata geçtiğini vurgulayan Seçer, 'Siyasiler ve bürokrasi alınmasın ama onlar her zaman hembürokrasinin hem de siyasetin bir adım önünde olmuştur. Kendilerini canı gönülden kutluyorum ' dedi. SİAD'ların tüzüğünde başkanlığın iki dönem olduğunu öğrendiğini dile getiren Seçer, siyasi kurumlarda koltuğun siyasilere biraz tatlı geldiğine vurgu yaparak, 'Darısı bizim siyasi partilerin başına diyorum. Görev süremizi tamamlayıp tadında bıraktıktan sonra bizden sonra gelecek kuşaklara inşallah aktarma erdemini bizler de gösteririz ' ifadesini kullandı.

Genel kurulda MESİAD yetkililerinin demokrasi ve ekonominin birbiriyle olan ilişkisine değindiklerini aktaran Seçer, sözü edilen 'ne kadar demokrasi o kadar ekonomi ya da ne kadar ekonomik gelişme o kadar demokrasi' ilişkisine onay vermememin mümkün olmadığının altını çizdi.

Çabalarının Türkiye'de demokrasi, insan hakları ve bu bağlamda bütün temel hak ve özgürlükleri geliştirmek olduğuna işaret eden Seçer, TBMM'de yaşanan içtüzük tartışmalarını ve kavgaları gündeme getirdi.

'Bize göre', 'size göre'demokrasi değil, herkese göre bir demokrasi kriteri ortaya koymak gerektiğinin altını çizen CHP'li Seçer, şöyle devam etti: 'Biz iktidar olduk CHP'ye göre demokrasi, AK Parti iktidar, AK Parti'ye göre demokrasi anlayışını reddediyorum. Bakınız yoğun tartışmalar var. Daha özgür bir Türkiye yaratmak istiyoruz. Konuşalım, fikirlerimizi söyleyelim, bağıralım, insanları eleştirelim ama incitmeyelim, bu hassasiyete önem verelim. Bir İçtüzük tartışması günlerce kamuoyunu meşgul etti. TBMM'deki işlerimiz çok, yasama ve denetim faaliyetleri içerisinde bulunmamız gerekiyor. Ülkenin sorunları çok, dünyanın sorunları çok, bölgeninsorunları çok. Kafamızı, enerjimizi bu yönde harcamamız gerekiyor ama biz TBMM'de grubu bulunan siyasi partiler yumruk yumruğa birbirimize giriyoruz. Birbirimize kırıcı ve incitici sözler söylüyoruz. Tabii bunun sorumlusu muhalefet değil. İktidara mensup milletvekili arkadaşlarım, Sayın Bakanım alınmasın ama bunun müsebbibi iktidardır. Demokrasinin sesini kısamazsınız, demokrasi zenginliktir. TBMM herkesin fikrini hürce söyleyeceği bir platformdur. Burada hangi siyasi partiye mensup olursanız, hangi fikremensup olursanız kürsüde serbestçe fikirlerinizi söyleyebilirsiniz. Dolayısıyla tüm işadamları olarak bu hassasiyeti görmenizi istiyorum. Elbette biz de istiyoruz ülkemiz gelişsin, Türkiye'de daha ileri demokrasi olsun, daha özgür bir Türkiye'de yaşayalım. Bizim çabamız bu. '

'PARA HUZURU SEVER '
Seçer, salondan yükselen 'MESİAD Genel Kurulundasınız' eleştirilerine de yanıt vererek, 'İşadamları arkadaşlarımın sesini duyuyorum, MESİAD Genel Kurulu'nda siyaset konuşmanın belki de yanlış olduğu değerlendirmesi içinde bulunuyorlar. Buradaki hitabımı bölge milletvekili olarak, bu ülkeye hizmet etme aşkı ve siyasete girmiş, sizin gibi iş dünyasından gelmiş bir arkadaşınız olarak samimiyetle yapıyorum. Elbette ki hepimizin ortak ülküsü, ortak şiarı hem bölgesinde güçlü bir Türkiye yaratmak hem dünyadasaygın bir Türkiye yaratmak. Onun için konuşmaktan, tartışmaktan, farklı fikirleri ortaya koymaktan korkmamamız gerektiğini düşünüyorum ' şeklinde konuştu. İşadamlarının işinin zor olduğunu bildiğini belirten Seçer, şunları söyledi: 'Para huzuru sever, para kavganın, gürültünün olmadığı ortamları sever. Para çok korkak bir unsurdur, kavganın gürültünün olduğu yerde hemen kendisine sığınacak güvenli bir liman arar. Onun için Türkiye'de ekonominin gelişmesi için öncelikle Türkiye'de huzurun olması lazım, kavganın olmaması lazım. Türkiye'de hangi renkten, hangi desenden, hangi inanç grubundan insanlar olursak olalım, bir kere bu coğrafya üzerinde kardeşçe yaşamanın yolunu bulmak zorundayız. Onun için daha özgürlükçü, daha demokratikyeni anayasa diyoruz. Her kimliğin, her inanç grubunun kendini güven içerisinde hissedeceği bir anayasa diyoruz, özgürlükler diyoruz. Onun için biz siyasetçiler olarak, işadamlarımızın değerini, kıymetini biliyoruz, onların önünü açmak, ülke ekonomisine daha fazla katkı sunabilmeleri için, uluslararası platformlarda rekabet güçlerini artırabilmeleri için bu konularla ilgili gerekli tedbirleri almamız, gerekli düzenlemeleri yapmamız gerektiğinin bilinci içerisindeyiz. Elbette ki, ben bir muhalefetmilletvekiliyim, bu konuda yapıcı eleştirilerimi, fikirlerimi değişik platformlarda hükümet yetkililerine sunmakla görevli olduğumu düşünüyorum. Umut ediyorum, önümüzdeki günlerde Türkiye içinde bulunduğu bu sıkıntıları herkesin elbirliği, gönül birliği ile aşacaktır. '
Kaynak: İHA