Cemre-der, Üstün Zekalı Çocuklara Yönelik Projesini Devam Ettirecek

Elbistan Cemre Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Cemre-Der)’nin İçişleri Bakanlığı’ndan hibe almaya hak kazanan ‘Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukları Eğitim Projesi’nin kapanış toplantısı yapıldı.

Cemre-der, Üstün Zekalı Çocuklara Yönelik Projesini Devam Ettirecek
Süresi 6 ay olarak öngörülen proje, dernek imkanları ile devam ettirilecek.

Elbistan Cemre-Der 'in hazırladığı Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukları Eğitim Projesi 'nde sınavla belirlenen 29 üstün zekalı çocuğun eğitimi, proje süresi tamamlanmasına rağmen devam ediyor. Çocukların yeteneklerinin körelmemesi için projeyi dernek imkanları ile devam ettireceklerini belirten Başkan Halide Yıldırım, eğitimlerin 7 ayrı atölyede 8 öğretmen tarafından sürdürüleceğini söyledi. Yıldırım, 'Yeni bir başlangıç yaptık. ' dedi. 6 ay önce startı verilen Üstün Zekalı ve Yetenekli Çocukların Eğitimi Projesi 'nde, İçişleri Bakanlığı 'nın öngördüğü sürenin sonuna gelinmesi nedeniyle Özel Ceyhan İlköğretim Okulu 'nda düzenlenen kapanış toplantısına Kaymakam Metin Maytalman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, Bereket A.Ş Genel Müdürü Ahmet Yıldırım, dernek yetkilileri ve öğretmenler katıldı.

Projenin bundan sonraki sürecinin, belirlenen üstün zekalı çocukların yeteneklerinin körelmemesini amaçladığını kaydeden Cemre-Der Başkanı Halide Yıldırım, 'Belirlediğimiz 29 çocuğumuzla birlikte eğitime başlıyoruz. Projemiz 6 aylık bir süreyi kapsıyordu. Projeyi sonlandırdık ama eğitime yeni başlıyoruz. Yeni bir başlangıçtayız. Son değil başlangıç oldu. 6 ay boyunca çocuklarımızla kendi derneğimizin gayretleri ile ücretsiz eğitim vermeyi düşünüyoruz. Proje aşamasında buradan desteklerini esirgemeyen Sayın Kaymakam Bey 'e, İlçe Milli Eğitim Müdür 'ümüze, Özel Ceyhan İlköğretim Okulu 'na, teşekkür ediyoruz. Bundan sonraki süreçte; bu çocuklarımızın yeteneklerinin körelmemesi noktasında yardımcı olmayı amaçlıyoruz. ' ifadelerini kullandı.

Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman da 'Projenin uygulama esnasında Kaymakamlık olarak, Milli Eğitim Müdürlüğü olarak ve diğer paydaşlarla birlikte uyum ve koordine içerisinde çalışıldı. Projeye destek veren ve katkıda bulunan dernek yöneticilerinin yoğun çabalarını da gördüm. Bakanlığın sunmuş olduğu hibe ile yetinmediler. Kendi bütçelerinden de projeye kaynak aktardılar. '

Toplantının ardından, Kaymakam Maytalman ve beraberindeki heyet, çocukların eğitim gördükleri atölyeleri gezdi, çocuklarla sohbet etti.