Bursa Bölgesel Gençlik Çalıştayı Başladı

''Ulusal Gençlik Stratejisi ve Politika Belgesi'' oluşturmak ve ülke geleceğinin her sektördeki sorunlarını tespit ederek çözümlere yönelik, Türk gençliğinin yol haritasını belirlemek amacıyla düzenlenen Bursa Bölgesel Gençlik Çalıştayı başladı.

Almira Otel'de düzenlenen çalıştaya, Bursa'nın yanı sıra Yalova ve Balıkesir'den sivil toplum kuruluşlarının, gençlik gönüllülerinin ve gençlik kulüplerinin temsilcileri katıldı. Eskişehir, Bilecik ve Kütahya'dan katılması beklenen temsilcilerin, kötü hava koşulları nedeniyle Bursa'ya geç ulaşacakları bildirildi.

Bursa Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, programın açılışında, ilk kez 1988 yılında düzenlenen, 4 yılda bir yapılması planlanan çalıştayın, 24 yıl aradan sonra 81 ilin katılımıyla 16 bölgede gerçekleştirildiğini söyledi.

Son dönemde gençliğe dönük ciddi çalışmalar yapıldığını belirten Usta, şöyle devam etti:''Gençliğin sorunlarının görülüşeceği, mevcut sıkıntı ve problemlerinin masaya yatırılıp değerlendirileceği çalıştayda, gençlerimiz, kendilerini, yaşantılarını, kaygılarını ve beklentilerini ifade ederek katkı sağlayacaklardır. Türkiye, 2023 hedefi doğrultusunda gençliğe daha fazla önem vermektedir. Bu çerçevede gençleri ve gençliği ıskalamak, bir toplum için geleceği ıskalamaktır.''Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise belediye olarak gençliğe büyük önem verdiklerini ifade ederek, spor yatırımlarıyla ilgili 95 proje ürettiklerini, 35'inin bittiğini bildirdi. Altepe, 5 yıllık süreçte 45 bin kişilik yeni stat da dahil olmak üzere 100 spor tesisini hizmete açmayı hedeflediklerini kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürü Ramazan Yiğit de çalıştayın, ''Gençliğin Altyapısı'', ''Sosyal Hayatta Gençlik'', ''Sağlık Spor ve Çevre'' ile ''Demokrasi ve Katılım Bilinci'' konularında yapıldığını söyledi.

Çalıştayın, ülkenin gençlik politikalarına yön verecek nitelikte olacağını belirten Yiğit, ''Çalıştay, 300 katılımcı üyeyle gerçekleşecek. Bursa'daki çalıştayda da sorunlar masaya yatırılıp çözüm önerileri üretilecek. Yarın sona erecek çalıştayla ilgili sonuç bildirisi de açıklanacak'' diye konuştu.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın da katıldığı açılış töreninin ardından oturumlara geçildi.

Kaynak: AA