Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'de

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Uludere olayı ve MİT krizinin terörle mücadeleye vurulmuş bir darbe olduğunu söyledi.

Bbp Genel Başkanı Mustafa Destici Eskişehir'de
Bir dizi ziyarette bulunmak üzere Eskişehir'e gelen BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partililerle birlikte basın toplantısı düzenledi. Destici, merhum Muhsin Yazıcıoğlu davasının mahalli mahkemelerden alınarak özel yetkili mahkemelere verilmesinin yerinde bir karar olduğunu belirterek, 'Bir yerel mahkeme düşünün ki, olay yerinde inceleme yaptırmıyor, olay yerini koruma altına almıyor, kendinden izinsiz oraya girip çıkmalara müsaade ediyor, göz yumuyor. Siz bununla ilgili hiçbir şey yapmıyor, hiçbiryerden yazı alamıyor, hiçbir yerden cevap alamıyor, hiçbir yeri denetleyemiyor, hiçbir yere giremiyorsunuz. Çağırdığı gelmezse zorla hiç kimseyi getirtip dinleyemiyor. Özellikle bürokrasiyle ilgili olan, askeri ve sivil bürokrasiyle olan ilgili kısmını söylüyorum. Şimdi böyle baktığınız zaman, özel yetkili mahkemeler hem davaların daha çabuk sonuçlandırılması hem de gerçeğin ortaya çıkarılması anlamında elzem gibi gözüküyor. Bu durum sadece merhum Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlu davası ile sınırlı değil.Zirve Yayınevi davasında da Danıştay saldırısında da Hrant Dink davasında da yani Balyoz, Ergenekon gibi ne kadar böyle büyük davalar varsa eğer yerel mahkemelerde olsaydı, geçmişte olduğu gibi bunların hepsi zaman aşımından çürür giderdi çünkü Türkiye'de bugüne kadar hep böyle olmuştur ' dedi.

Uludere olayı ve MİT krizinin terörle mücadeleye yapılmış bir darbe olduğunu söyleyen Destici, hükümet ve asker arasında son dönemlerde yaşanan uyum sayesinde başarılı neticeler alındığını kaydetti. Son 9 aylık dönemde hükümet ile Genelkurmay arasında iş birliği olduğunu ifade eden Destici, şöyle konuştu: 'Özellikle KCK'ya karşı yapılan operasyonlar cidden çok yerindeydi ve çok da başarılı operasyonlardı. O operasyonlardan sonra KCK'nın kısmen de olsa belinin kırıldığını gördük, sokak eylemleri başta olmak üzere bunların azaldığını gördük veya hiç göremez olduk. Tam bu başarılı durumun ardından bir Uludere hadisesi yaşandı. Yaşanan olayı, terörle mücadeleye vurulmuş bir darbe olarak, bir sabotaj olarak görüyorum. Bunu söylerken net bir şey bilmiyorum, hukuk bunu araştırıyor ama benim gördüğüm fotoğraf bu.Yani benim buradan çıkardığım, buradan anladığım bu. Hukuk inceliyor ama neticesi en azından böyle oldu. Maalesef Türkiye'de hem KCK'ya karşı yapılan operasyonların çok hızlı olduğu bir dönemde hem de terörle mücadelenin çok hızlı olduğu bir dönemde, bu iki olay Türkiye'nin terörle mücadelesinin aleyhine olmuştur diye düşünüyorum. ' 'TÜRKİYE'NİN SURİYE'YE MÜDAHALESİ DOĞRU OLMAZ ' Suriye'de son dönemlerde yaşanan gelişmeleri de değerlendiren Destici, 'Suriye'nin demokrasiye kendisinin geçmesi gerekir. Türkiye'nin direkt bir müdahalesinin şu anda yerinde olmayacağı kanaatindeyiz. Türkiye'nin bu konuda daha dengeli, daha tutarlı bir politika izlemesi gerekir. Türkiye'nin bir müdahalede bulunmasıyla coğrafya ateş topuna dönebilir ' ifadelerini kaydetti.
Kaynak: İHA